Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 10:34, 11 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Agnieszko plany na prace ogrodowe masz bardzo solidne, ciekawe czy pogoda nie przeszkodzi? U mnie właśnie pada śnieg z deszczem.

Róże moje wczoraj przyjechały. W sobotę muszę je posadzić

Wszyscy dostają róże super wirus różany opanował całe O. Muszę potem zobaczyć, co wybrałaś:-

A pogoda zmienna, w tej chwili nie pada, ale jest zimno i bardzo nieprzyjemnie. Trudno, jeżeli tylko nie przeszkodzi mróz, śnieg i ulewa, bo przecież nie drobny deszczyk, ruszam jutro do ogrodu
lojalna_ 10:35, 11 mar 2016

to pogody Ci zycze takie prace ) u mnie zapowiadaj deszcze
Makao_J 11:02, 11 mar 2016

Napia napisał(a)

Dzięki za przypomnienie zapomniałam Fajnie, że już za chwilę dostaniesz swoje roślinki

Marzec to wc końcu przedwiośnie. Sezon wysyłkowy rozpoczęty, a ja w tym roku nic nie zamawiałam przez Internet. Nie narzekam jednak, bo idę w konkrety

Muszę zobaczyć, co zamówiłaś

Ja zamawiałam owsiczkę (owies wiecznie zielony), aktinidię pstrolistną Dr. Szymanowski (takie mini kiwi dla dzieciaków) i jaśminowca Snowbelle bo malutki jest i będzie mi ładnie pachniał przy altanie.
Na razie tyle bo nie wiem czy sklep on-line się sprawdzi
Napia 12:39, 11 mar 2016

lojalna_ napisał(a)
to pogody Ci zycze takie prace ) u mnie zapowiadaj deszcze

U mnie niestety też może nie będzie padać przez cały dzień. Dzisiaj nie zapowiadano deszczu, a pada. Może jutro będzie odwrotnie
Napia 12:44, 11 mar 2016

Makao_J napisał(a)

Ja zamawiałam owsiczkę (owies wiecznie zielony), aktinidię pstrolistną Dr. Szymanowski (takie mini kiwi dla dzieciaków) i jaśminowca Snowbelle bo malutki jest i będzie mi ładnie pachniał przy altanie.
Na razie tyle bo nie wiem czy sklep on-line się sprawdzi

Nad aktinidą też się zastanawiałam , ale w końcu zdecydowałam się na winorośl. Coś musiałam wybrać, a tak na dobrą sprawę wyboru dokonał mój M., który chciał kilka krzaczków winogron.
Tego jainowca nie znam, muszę obejrzeć, a trawy to moje ubiegłoroczne odkrycie, więc będę podglądać, jak rośnie u Ciebie
Makao_J 13:02, 11 mar 2016

Winorośle już mamy a te mini kiwi to dziewczyny mi poleciły i cieszę się jak małe dziecko na takie odkrycie bo my uwielbiamy owoce. Dlatego sadzimy dużo roślin które można jeść.
Napia 14:46, 11 mar 2016

Makao_J napisał(a)
Winorośle już mamy a te mini kiwi to dziewczyny mi poleciły i cieszę się jak małe dziecko na takie odkrycie bo my uwielbiamy owoce. Dlatego sadzimy dużo roślin które można jeść.

Ale kupiłaś odmianę męską i żeńską? Bo z tego co pamiętam, one potrzebują zapylacza.
olga80 15:56, 11 mar 2016

Napia napisał(a)
Jutro przede mną pracowity ogrodowo dzień i ... Już się nie mogę doczekać. Na pierwszy rzut pójdą krzewy z przedogródka, które zostaną przesadzone na wyspę przy pergoli. Jeżeli uda się kupić kwaśny torf, to trzeba będzie na nowo posadzić rh. Na razie sprawdzam ph kupionych worków z torfem. Dalej cięcie hortensji, traw i czego tam jeszcze. Posianie warzyw, wyrzucenie przeschnętych jednorocznych. Myślałam też o opryskach i nawożeniu. I na razie tyle mi się przypomina

ja też miałam w planach prace w ogrodzie jednak deszcz mnie przegonił ciekawe co będzie jutro
tulucy 22:19, 11 mar 2016

I ja planuję po południu podziałać, jak pogoda pozwoli.
Alisonek 22:27, 11 mar 2016

Aguś pewnie że namiary się przydadzą. Ewa wspominała o Kórniku i o Byczkowskich, ale jeszcze nigdzie nie dzwoniłam bo jakoś ta pogada odstrasza przed robieniem czegoś w ogrodzie. potem będzie tylko dylemat na co się zdecydować buziaki