Kiedy szukałam w necie były zdjęcia róż pełnych i półpełnych. Teraz wiem dlaczego. To idę zobaczyć Twoją MT, bo ta, którą ma Iwonka bardzo ładna. A skoro Ty polecasz, to Muszyna porównać. W tym roku mam decyzyjny problem z różami
Czas pędzi zbyt szybko, ogarnęłam troszkę dom, wyszłam na chwilę do ogrodu , pokręciłam się po domu i zrobił się wieczór. Dobrze tylko, że coraz później zapada zmrok
Agnieszko czytam że pomimo niesprzyjającej aury za oknem udało Ci się trochę ogarnąć ogród po zimie Wygląda na to że wiosna w tym roku przyjdzie dużo później niż ta kalendarzowa Z jednej stony to źle bo wszyscy tak bardzo na nią czekamy ale z drugiej, mamy więcej czasu na porządki
Co planujesz w tym roku posiać w warzywniku ?
Trochę popracowałam, ale bez szaleństw. Tak naprawdę porządki u mnie dopiero się zaczęły, a jak piszesz, jest duża szansa, że wiosna przyjdzie z opóźnieniem, to może zdążę.
U nas dzisiaj rano było -4, oczywiście wcześniejsze prognozy nie zapowiadały takich przymrozków. W sobotę pocięłam trawy i teraz się zastanawiam,czy przeżyją.
W warzywniku planuję trochę włoszczyzny, cebulkę, buraki na botwinkę, liściowe, fasolkę, ogórki, pomidory, paprykę, czyli raczej tradycyjnie. Z egzotyki będzie tylko edamame, ale ona po prostu bardzo nam smakuje