Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

hanka_andrus 22:47, 14 cze 2016

Agniesie, piękne odsłony Twego ogródka! Wszystkie kwiatki śliczne, i trudno któres wyróżniać, ale Artemisy - to jest to!
Napia 22:50, 14 cze 2016

hanka_andrus napisał(a)
Najlepszy czas dla ogrodów jest teraz, deszcze i ciepło, rośliny szybko nabierają wigoru i pokazują co potrafią. Cieszmy się!

Oj Haniu, cieszymy się baaardzo Z tego deszczu szczególnie, bo ostatnio sucho było strasznie, ale wczoraj i dzisiaj padało i ogród od razu odzyskał kolory.
Najbardziej lubię ogród latem, gdy kwitną róże i zaczynają hortensje A tutaj ostróżki. Chyba dobrze się u mnie czują, bo wybujały na dwa i pół metra

Napia 22:52, 14 cze 2016

hanka_andrus napisał(a)
Agniesie, piękne odsłony Twego ogródka! Wszystkie kwiatki śliczne, i trudno któres wyróżniać, ale Artemisy - to jest to!

Oprócz bajkowych kwiatów artemisy mają elegancki wzniesiony pokrój. Wysokie, zasłoniły zupełnie Louis Odier, które po sezonie zostaną przeniesione na inną rabatę, bo tam ich po prostu szkoda

Napia 22:54, 14 cze 2016

tulucy napisał(a)
Dziś rano zauważyłam u siebie dziury w liściach Mary Ann. Inne niż te opuchlakowe, może to ta ogrodnica też i u mnie jest? Muszę pooglądać

Atak ogrodniczki opanowany, ufff... Pojawiają się pojedyncze sztuki, ale nie robią już takiego rabanu w kwiatach jak poprzednio. Najbardziej zasmakowały im Rhapsody - zlatywały się po kilkanaście na jeden kwiatek.
Napia 22:55, 14 cze 2016

Anda napisał(a)
Wypasione masz te bodziszki Jak tam róże?

Bodziszki już przekwitły, ale róże na szczęście dopiero ruszają

Ewkakonewka 23:01, 14 cze 2016

Aga piękne niebo masz
I róże zachwycają
Pełny ogród się zrobił.
Udanej podróży życzę

Napia 23:05, 14 cze 2016

Gardener27 napisał(a)
Agnieszko widzę że Ty też mocno zagoniona jesteś i na forum brakuje czasu
Ogród pięknie Ci dojrzał w tym sezonie Również zachwycam się Twoimi pięknymi bodziszkami, do kompletu brakuje jeszcze bukietowych
W tym roku przed domem również goszczą u Ciebie łany aksamitek ?
Pozdrawiam gorąco

Brakuje , niestety. Widzę, że też to znasz
Ogród w tym roku traktowany trochę po macoszemu, musi sobie sam radzić. Wyrywam tylko największe chwasty, a rośliny zasilam nawozem w razie potrzeby. Na inne prace czasu raczej brak,trudno.

Przedogródek w tym roku przeszedł rewolucję i został obsadzony lawendą i różami, pomiędzy którymi stoją ambrowce gum ball.
Aksamitki za to w dużej, jak to u mnie ilości, zostały posiane na rabacie przy pergoli, więc na pewno będzie sielsko i wiejsko

Napia 23:09, 14 cze 2016

Ewkakonewka napisał(a)
Aga piękne niebo masz
I róże zachwycają
Pełny ogród się zrobił.
Udanej podróży życzę

Dziękuję Ewka
Muszę jeszcze pomyśleć o zrobieniu porządku w ogrodzie,bo wygląda na taki trochę rozchełstany ale to już po powrocie.
Nallar 23:13, 14 cze 2016

No to oczy nacieszyłam
Moja córcia z wnusią odleciały w środę, spędziłam z nimi trzy tygodnie, wspaniałe, radosne chwile. Życzę Ci Aguś aby Twoje spotkanie z córcią było równie udane.
Wracaj do nas szybciutko.
jolanka 23:14, 14 cze 2016

Ale zdjęcia , aż chce sie dotykać tych Twoich roślinek