Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

MirellaB 23:05, 24 lut 2017

Aga róże Romina zamówiłam
Agania 23:06, 24 lut 2017

Napia napisał(a)

Że strzałkami u mnie słabo ale może na tym zdjęciu będzie lepiej widać.
Mowa o miejscu przy płocie, pomiędzy dupkiem a żywopłotem z cisa. Jest tam placyk niecały metr na metr. Moja teściowa mówi, że drzewo nie jest zbyt dobrym pomysłem, bo osłabiona to róże, które i tak nie mają tam łatwo.

Masz tutaj tło iglaste zielone , więc dla przekory musi być liściaste

Teraz kolor żółto zielony i kolumnowy pasuje buk Dawick Gold, a w purpurze na myśl mi przychodzi śliwa wiśniowa, a jak zieleń to magnolia
Napia 00:02, 25 lut 2017

MirellaB napisał(a)
Aga róże Romina zamówiłam

Piękna jest, też ją mam. Sadziłam jesienią i mam nadzieję, że przeżyła zimę Ale będzie ładnie w naszych ogrodach, gdy zakwitną wszystkie róże
Napia 00:06, 25 lut 2017

Agania napisał(a)

Masz tutaj tło iglaste zielone , więc dla przekory musi być liściaste

Teraz kolor żółto zielony i kolumnowy pasuje buk Dawick Gold, a w purpurze na myśl mi przychodzi śliwa wiśniowa, a jak zieleń to magnolia

Obok jest klon palmowy artropurpureum, na razie nieduży, więc śliwa wiśniowa kolorystycznie pasowałaby najlepiej. Buk też śliczny. Jutro muszę zrobić kilka zdjęć, może będzie łatwiej coś zdecydować. Buk miałby tę zaletę, że nie byłby zbyt szeroki, a złamałby monotonię iglaków. Dzięki Agatko
Anda 09:34, 25 lut 2017

Aga, a może zamiast śliwy wiśniowej mogłabyś dać tam jej mniejszą "siostrę" śliwę dziecięcą? Bo rzeczywiscie duże drzewo robiłoby konkurencje różom.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
zbigniew_gazda 09:46, 25 lut 2017

No ciekawe co tam posadzisz Agnieszko.
GorAna 10:05, 25 lut 2017

Agnieszko a może klon kolumnowy?
https://pl.pinterest.com/pin/655766395711687157/
zawitka 10:23, 25 lut 2017

OOO Aga i Ty zastanawiasz się co posadzić .Ja też mam róg do zagospodarowania i myślenice!!!!!
hanka_andrus 11:27, 25 lut 2017

Ja czym więcej sie zastanawiam, to mam większy mętlik w głowie. Czasami przychodzi jedna myśl i bingo! Intuicja nie raz dobrze na właśckiwe tory dorowadza, dlatego w cudzym ogrodzie raczej nie doradzam.

Miłdego dnia.
Anda 12:12, 25 lut 2017

Napia napisał(a)

Patentu brak Od kilku lat rosną u mnie na patelni, wody też nie dostają za dużo, trochę wiosną je podkarmiam i nic więcej

Tutaj w pewnym oddaleniu. Zdjęcia sprzed dwóch lat.

Piękne One tak całkiem na słońcu u Ciebie są? Bo czytałam, że lubią półcień i to mnie powstrzymywało przed sadzeniem ich do tej pory.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies