Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 18:29, 26 lut 2017

Anda napisał(a)

Piękne One tak całkiem na słońcu u Ciebie są? Bo czytałam, że lubią półcień i to mnie powstrzymywało przed sadzeniem ich do tej pory.

Ja też czytałam, a u mnie rosną na patelni. W tym roku może dostaną trochę cienia, bo drzewka trochę podrosły. Ze względu na rh mam tam rozłożoną linię kroplującą i staram się podlewać je w miarę regularnie. Na Twoim miejscu bym spróbowała zaprosić je do ogrodu

Zdjęcia z 2015.
Napia 18:30, 26 lut 2017

Milka napisał(a)
I co, wybrałas juz drzewo?

Zazwyczaj szybko się decyduję, a tym razem wyjątkowo trudno to przychodzi. Chyba jak Hania radzi, zdam się na intuicję

Napia 18:32, 26 lut 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Też zapytowywuję i pozdrawiam

Macham Gosiu

iwonadm 18:33, 26 lut 2017

Aga co do drzew nie pomogę sama mam ich mało. Jak tam róże po zimie? Ja dziś ciut pooglądałam i te które wsadzałam na jesień wyglądają ok. Troszkę gorzej te zadołowane, ale chyba jest nadzieja, bo na dole widziałam zielone Najbardziej nie mogę doczekać się Friedenslicht giardiny i schone maid czy kupowałaś te co ja czy wzięłaś inne, bo nie pamiętam
Napia 18:40, 26 lut 2017

iwonadm napisał(a)
Aga co do drzew nie pomogę sama mam ich mało. Jak tam róże po zimie? Ja dziś ciut pooglądałam i te które wsadzałam na jesień wyglądają ok. Troszkę gorzej te zadołowane, ale chyba jest nadzieja, bo na dole widziałam zielone Najbardziej nie mogę doczekać się Friedenslicht giardiny i schone maid czy kupowałaś te co ja czy wzięłaś inne, bo nie pamiętam

Przyglądałam się różom i wydaje się, że wszystkie przeżyły, także te zadołowane. Także jestem ciekawa giardiny i Schone Maid, ale także Mriatheriesii i Jagody
Większość miałyśmy podobną, pamiętam jednak, że Ty zdecydowałaś się na żółte czy pomarańczowe róże, a ja jednak zostałam przy odcieniach różu.

Artemis

iwonadm 18:44, 26 lut 2017

Kupiłam żółtą Inkę chyba właśnie słabo przezimowała, przypomina mi kształtem Marietheresę Dla Ciebie Maria

Może wybierzemy się jeszcze na wiosnę?
Napia 18:45, 26 lut 2017

Bogdzia napisał(a)
Ja bym posadzila Amanogawę.

I też się nad nią poważnie zastanawiam. Kolumnowa i delikatna, nie dominuje, ale jest uroczym akcentem na tle ciemnozielonych świerków i jodeł, czy co tam jeszcze sąsiad ma posadzone za płotem

Napia 18:46, 26 lut 2017

iwonadm napisał(a)
Kupiłam żółtą Inkę chyba właśnie słabo przezimowała, przypomina mi kształtem Marietheresę Dla Ciebie Maria

Może wybierzemy się jeszcze na wiosnę?

Dzięki Iwonko! Piękna jest posadziłam ją pod Rhapsody in blue i myślę, że dobrze jej tam będzie

Kusisz
Napia 18:52, 26 lut 2017

Napia 18:58, 26 lut 2017

anbu napisał(a)
Cześć
Przyszłam obejrzeć ambrowce z liśćmi Ale znaleźć nie umiem

Nie pokazywałam ich jeszcze. Listki trzymają się mocno, więc nie będę ich obrywać, tylko poczekam, aż same spadną.