Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 08:32, 02 mar 2017

tulucy napisał(a)
Norweska wczoraj jeszcze wieszczyła lekkie mrozy w przyszłym tygodniu, dziś już zmienili na dodatnie

To brzmi optymistycznie mam nadzieję, że się sprawdzi, bo zimy mam już serdecznie dość.
Rench 08:32, 03 mar 2017

Napia napisał(a)

Przyglądałam się różom i wydaje się, że wszystkie przeżyły, także te zadołowane. Także jestem ciekawa giardiny i Schone Maid, ale także Mriatheriesii i Jagody
Większość miałyśmy podobną, pamiętam jednak, że Ty zdecydowałaś się na żółte czy pomarańczowe róże, a ja jednak zostałam przy odcieniach różu.

Pochwal się cóżeś nakupiła na jesień ?

ryska 17:28, 05 mar 2017

Agnieszko Tobie szczególnie dziękuję za spotkanie i wspólnie spędzony czas na Gardenii.
Do następnego spotkania
lojalna_ 17:44, 05 mar 2017

Pokaz ))) Co kupiłas ))))) widziałam na fotkach jak sobie razem gadaliście ))) buziaki
anabuko1 18:06, 05 mar 2017

No to mamy tak samo.Ciągły deficyt czasu i bycia w ogrodzie. Ale cóż masz rację jeszcze trochę czas wydłuża i będziemy coś już widziały co się dzieje w naszych ogrodach.
Pogoda i wczoraj i dzisiaj wiosenna ciepła, cudna.Zmartwilas mnie tymi zapowiedziami zimy.Ja też chcę WIOSNY!!!
Napia 19:41, 05 mar 2017

Rench napisał(a)

Pochwal się cóżeś nakupiła na jesień ?

Hmm, musiałabym zacząć od laguny, która została zamówiona w kwietniu, a przyszła jesienią.
Bardzo jestem ciekawa, jak się zaprezentują. Oto krótka lista:
- Larissa
- Giardina
- Mariatheresia
- Schone Maid
- Friendslicht
- Jagoda
- Romina
- Soul

I to wszystko. Wiosną nie planuję żadnych różanych zakupów, ale za to muszę pomyśleć o towarzystwie dla róż

Napia 19:50, 05 mar 2017

ryska napisał(a)
Agnieszko Tobie szczególnie dziękuję za spotkanie i wspólnie spędzony czas na Gardenii.
Do następnego spotkania

Reniu, bardzo się cieszę, że miałyśmy okazję się spotkać i porozmawiać. Jest mi niemiernie miło, że tak myślisz, bo i ja mam podobne odczucia. I chętnie powtórzę - do następnego spotkania. Może w czerwcu

Dal Ciebie kwiatki z Gardenii

Napia 19:54, 05 mar 2017

lojalna_ napisał(a)
Pokaz ))) Co kupiłas ))))) widziałam na fotkach jak sobie razem gadaliście ))) buziaki

Kupiłam kilka lilii, a one mało fotogeniczne, i metalowego jeżyka do ogrodu. Zdjęcie mam tylko ze stoiska, ale zawsze coś.
Napia 20:02, 05 mar 2017

anabuko1 napisał(a)
No to mamy tak samo.Ciągły deficyt czasu i bycia w ogrodzie. Ale cóż masz rację jeszcze trochę czas wydłuża i będziemy coś już widziały co się dzieje w naszych ogrodach.
Pogoda i wczoraj i dzisiaj wiosenna ciepła, cudna.Zmartwilas mnie tymi zapowiedziami zimy.Ja też chcę WIOSNY!!!

Brak czasu to chyba przekleństwo naszych czasów, ale mimo to nie narzekam. Skoro mam mało czasu, to staram się go dobrze wykorzystać, szczególnie że różnorakich zajęć bez liku. A i na lenistwo człowiek ma czasem ochot Teraz czekam na długie dni pełne słońca, bo wtedy, gdy dzień wydaje się dłuższy, świat wydaje się lepszy. Zapowiedzi mm nadzieję nietrafne i wkrótce będziemy cieszyć się prawdziwą wiosną

Napia 20:09, 05 mar 2017

Wczoraj emocje na Gardenii, dzisiaj praca w ogrodzie. Piszę "ku pamięci" : oczyściłam bodziszki, obcięłam hortensje, przycięłam większość suchych bylin, posiałam roszponkę, rzodkiewkę, marchewkę, pietruszkę i posadziłam szalotkę.
Postaram się do Was zajrzeć jutro, bo w tej chwili padam