Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 20:05, 15 lut 2022

eda napisał(a)

Fajne okazy masz a kury najlepsze , aż takie że krokusów nie zauważyłam

ryska 20:08, 15 lut 2022

Mgduska napisał(a)
Dużo zielonego, mimo zimy Ja swoimi kurami nazywam sójki, gołębie i kosy, które bardzo chętnie spacerują po ogrodzie, z reguły parami
Kiedy obcinasz liście epimediom? Nie pamiętam, jak robiłam to w zeszłym roku, zdaje się, że po posadzeniu, ale to musiało być później, bo przecież sadzonki są wysyłane od marca, a ja te epimedia rok temu sadziłam.

Ptactwo dzikie a jakby domowe
Nie miałam okazji jeszcze wycinać liści epimedium, bo to zeszłoroczne nabytki.
ryska 20:15, 15 lut 2022

Martka napisał(a)
Czytam, że budki lęgowe powinny być oddalone od siebie o 30m. Ale to może na wyrost? Reniu, wodopój to istny raj dla ptactwa. Pożywienie też mają u Ciebie zapewnione. Szanse są duże, tym bardziej że w takim klimatycznym otoczeniu. A poza tym widzę, że wiosenne szaleństwo zatacza coraz szersze kręgi, u Ciebie zielono, krokus kwitnie, wszystko się szykuje Ta trawa przed penstemonami to jakaś brązowa turzyca?

Z rozstawem budek to prawda ale u mnie cała działka ma tyle długości Zobaczymy
Nawet gdyby tam miały tylko schronienie to już na plus.
Jakaś turzyca, masz rację. Cały rok tak wygląda.
ryska 17:17, 17 lut 2022

Wieje tak, że moje jedyne na podwórku drzewko - forsycja na dwóch pniach, zostało zmiecione z planszy
Jednak coś co ma być krzewem nie może być drzewem. Wbrew widzimisię człowieka.
Ale szkoda bardzo.

Joku 18:00, 17 lut 2022

To chociaż wykorzystaj gałązki do wazonu. Szkoda "drzewka forsycjowego".
Napia 21:09, 17 lut 2022

Wichury okropne. Żal tego forsycjowego drzewka. Zapowiadają kolejne huragany i oby już nic więcej się nie przydarzyło.
antracyt 21:13, 17 lut 2022

Twój sit w oczku pięknie zielony, mój całkiem wysechł. Czy to znaczy że zakończył życie?
Szkoda forsycjowego drzewka, pięknie je prowadziłaś.
ryska 13:37, 18 lut 2022

Jolu jedynie to pozostało, albo herbatka na pąkach i gałązkach.
Zuzanno z sitem nie pomogę. Trzeba czekać i obserwować. Dla mnie to taka roślina zapychacz i nie wiem jak jej życie do tej pory przebiegało. Raczej wydaje się, że jest niezniszczalna
Jutro ma równie mocno wiać. Oby szkód nie narobiło. Tego nam wszystkim życzę.

Martka 15:09, 18 lut 2022

Smutny widok dobrze, że nikt nie ucierpiał. W tym roku po raz pierwszy widziałam w lasach brzozy powyrywane z korzeniami... po tej styczniowej zawierusze.
Anda 17:30, 18 lut 2022

Oj, szkoda drzewka

Hurra, jest miejsce na coś nowego
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies