Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 11:18, 13 lip 2023

Roocika napisał(a)
Wow ile powojników! No muszę u siebie znaleźć miejsce choć na jednego.

W mojej ciasnocie powojniki cenię za zieleń w pionie. To ich główna funkcja. Mogą nawet nie kwitnąć
Muszelka 14:06, 13 lip 2023

ryska napisał(a)

Melduję, że eksperyment z batatem mi się nie udał. Po wsadzeniu do doniczki z ziemią jego wzrost się zatrzymał.
Możliwe, że zrobiłam to za wcześnie.

Hmmm, ciekawe dlaczego... moje pędy oderwane od bulwy migusiem się ukorzeniały.

Niedawno wstawiłam zdjęcie, jak obecnie rosną. Jeśli jesteś ciekawa, zajrzyj na str. 380.
ryska 19:35, 15 lip 2023

Muszelka napisał(a)

Hmmm, ciekawe dlaczego... moje pędy oderwane od bulwy migusiem się ukorzeniały.

Niedawno wstawiłam zdjęcie, jak obecnie rosną. Jeśli jesteś ciekawa, zajrzyj na str. 380.

Pewnie za zimno im było w maju na balkonie.
Idę do Ciebie
ryska 22:55, 16 lip 2023

Śmiałek Darniowy Tardiflora Deschampsia Caespitosa z powodzeniem zastąpił stipę na rabacie przy oczku.
ryska 08:10, 17 lip 2023

Gratisowy liliowiec miniaturowy i supertunia vista biała.

Liliowiec Chicago Heirloom

Liliowiec Moonlit Masquerade

Liliowiec Longsfield Pearl
ryska 08:17, 17 lip 2023

Wiązówka błotna - bardzo fotogeniczna. I o 20 i o 9 rano

Świecznica i Strong Anabelle
ryska 08:24, 17 lip 2023

Hortensje ogrodowe (te dwie największe) w tym roku mają tylko zielone liście a to za sprawą mocnego przycięcia kosmetycznego. Nie lubię jak rosną wysokie.

Te których nie korygowałam mają się dobrze.

I trochę ciemniejszy róż.
Anda 10:21, 17 lip 2023

Deschampsia bardzo ładnie u Ciebie wygląda. Mnie odstrasza to, że szybko żólknie. Tzn. mam takie wrażenie. Jak szybko żółknie u Ciebie?

Hortki piękne nawet bez kwiatów

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ryska 10:41, 17 lip 2023

Masz na myśli że kwiatostany śmiałka szybko wchodzą w etap słomy ? Wydaje mi się, że szybko, bo wtedy się kruszą i ja to usuwam. Trudno mi powiedzieć kiedy to następuje.
W ubiegłym roku robiłam mało zdjęć, tu mam takie z końca września i jeszcze nie są obcięte ale już wyraźnie żółte.

Anda 10:46, 17 lip 2023

Tak, właśnie to mam na myśli Ponieważ jest tego „kwiecia” dużo, to bardzo ta słomę widać

W zeszłym roku wysiałam sobie Stipa capillata i Panicum capillare - to ostatnie jest jednoroczne. Stipa ma takie fajne, wysokie kwiatostany. Jest wieloletnia. Panicum fajnie się samo wysiewa. Mam je teraz w paru miejscach na nowej rabacie. Ma piękne kwiatostany. Używam ich do bukietów

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies