Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Pokaż wątki Pokaż posty

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 18:32, 23 paź 2024

Hortensja pnąca w jesiennej szacie.

Dębolistna

Ogrodowe
ryska 18:37, 23 paź 2024

Bodziszek mnie zachwycił na stanowisku wilgotnym w przedogródku. Widać, że mu warunki spasowały. Trzy inne sadzonki z rabaty koło oczka uschły latem.

Samosiejki
ryska 18:39, 23 paź 2024

I na koniec powojniki na balkonie.

Anda 19:04, 23 paź 2024

Ślicznie I nie ma to jak mieć szklarnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ryska 19:14, 23 paź 2024

Anda napisał(a)
Ślicznie I nie ma to jak mieć szklarnie

Przestała się sprawdzać w uprawie pomidorów ale zmieniłam jej teraz przeznaczenie i będę tu mieć truskawki, figę - zanim podrośnie, cebulę i ogórki. No chyba, że sąsiad zetnie mega olbrzymiego orzecha to wtedy znów zagoszczą w szklarni pomidory.
Anda 19:15, 23 paź 2024

A gdzie będziesz mieć teraz pomidory?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ryska 19:24, 23 paź 2024

Anda napisał(a)
A gdzie będziesz mieć teraz pomidory?

Około 50 sztuk w odmianie Roma miałam na działce na wsi. I kilkadziesiąt w innym kącie warzywnika pod foliowym zadaszeniem. To wystarczyło, żeby mieć najlepsze plony w mojej dotychczasowej "karierze"
Takie mam tylko zdjęcie i trzeba uwierzyć na słowo, że nad tymi wszystkimi pomidorami jest foliowy dach

GingerO 03:17, 24 paź 2024

Cześć Rysko, przyszłam się przywitać! Czytam Twój wątek dzisiaj i bardzo mi się u Ciebie podoba. A jak teraz doczytałam że masz urodziny 12 listopada to mi serce zabiło mocniej. Ja także mam urodziny tego dnia, a drugie moje imię to Renata bardzo mi się podobają Twoje roślinki, połączenia i kompozycje. Urzekły mnie białe szalwie, jeżówki blade, skalnica i szachownica. Serdecznie Cie pozdrawiam i melduję, że będę podczytywać.
Gruszka_na_w... 19:41, 24 paź 2024

To zdjęcie pomidorowego zakątka wzbudza zachwyt. Niezła kolekcja. W tym sezonie pierwszy raz uprawiałam pomidory w donicach pod okapem. Dzisiaj zerwałam ostatnie owoce, a krzaki nie załapały zarazy.
Hortensja pnąca swoimi rozmiarami wzbudza respekt. Szkoda, że swoją muszę mocno ciąć (nie bardzo ma się po czym wspinać).
Pozdrawiam serdecznie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
ryska 17:36, 29 paź 2024

GingerO napisał(a)
Cześć Rysko, przyszłam się przywitać! Czytam Twój wątek dzisiaj i bardzo mi się u Ciebie podoba. A jak teraz doczytałam że masz urodziny 12 listopada to mi serce zabiło mocniej. Ja także mam urodziny tego dnia, a drugie moje imię to Renata bardzo mi się podobają Twoje roślinki, połączenia i kompozycje. Urzekły mnie białe szalwie, jeżówki blade, skalnica i szachownica. Serdecznie Cie pozdrawiam i melduję, że będę podczytywać.

Hej Siostro bliźniaczko kalendarzowo
Podziwiam za chęć czytania wątku. Co Cię do tego skłoniło? Masz warzywnik i pomidory czy lubisz powojniki?
Pewnie lubisz czytać ( jak ja) choć widzę już jedną różnicę między nami a mianowicie o 3:17 to ja się na drugi bok przewracam i nie pamiętam kiedy " zarwałam noc". Dwudziesta druga to moja graniczna godzina
Dziękuję i również pozdrawiam