Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

kamila66 12:30, 06 lut 2017

Sroka to tylko piękna z wyglądu w środku to zakała
One potrafią nawet słabe orły zaczepiać.
12:42, 06 lut 2017
tulucy napisał(a)
Ja jestem wredna dla dużych ptaszorów, odganiam od karmnika kawki, gawrony i sroki... Nawet przez okno.
U rodziców kiedyś sroka atakowała młodą wiewiórkę. Rodzice aż interweniowali, bo starsza, matka pewnie, nie dawała rady bronić. A ta młoda nie była już taka malutka...

I pomyśleć,że jak nie znałam srok to podziwiałam i cieszyłam się,że są u nas
anka_ 15:16, 06 lut 2017

A może poprostu taka natura srok. Sikorki też bywają agresywne i zabijają inne gatunki:
http://wyborcza.pl/piatekekstra/1,129155,13523303,Atak_krwiozerczych_sikorek.html?disableRedirects=true
http://kopalniawiedzy.pl/sikora-bogatka-hibernacja-sen-zimowy-nietoperze-Pipistrellus-Peter-Estok-gory-Bukk,8454
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
paniprzyroda 20:12, 06 lut 2017

ryska napisał(a)

/1321889/original.jpg[/img]

Piękne kolaże.
Ktoś o bystrzejszym oku ode mnie wypatrzył ten maczek, faktycznie śliczny
ryska 20:49, 06 lut 2017

Katkak napisał(a)
Reniu raz na własne oczy widziałam jak sroka pisklę z gniazda porwała, już takie opierzone.

Aniaaa napisał(a)
U mnie srok się namnożyło Sobie trele swoje zrobiły jak był ich czas.i młode się powykluwały,zagarniają teren coraz bardziej.Lubię wszelkie ptaszyny ale ich nie trawię bo właśnie przeganiają mniejsze ptaszki.
Kosa u siebie nie widziałam ale jabłka wystawiam

tulucy napisał(a)
Ja jestem wredna dla dużych ptaszorów, odganiam od karmnika kawki, gawrony i sroki... Nawet przez okno.
U rodziców kiedyś sroka atakowała młodą wiewiórkę. Rodzice aż interweniowali, bo starsza, matka pewnie, nie dawała rady bronić. A ta młoda nie była już taka malutka...

anka_ napisał(a)
Ja podobnie jak Kasia byłam już niestety świadkiem wyjadania pisklaków. W tamtym roku wyłam jak bóbr, jak zabrała pisklaki kopciuszka. Z tarasu, przy nas, nic się cholera nie bała. A pani kopciuszek starała się bronić.... W tym roku muszę im zabezpieczyć jakoś teren lęgowy, ale nie bardzo wiem jak.

anabuko1 napisał(a)
Hmm nawet nie wiedziałam, że sroki są takie agresywne.I mnie w oklolicy też ich pełno.

kamila66 napisał(a)
Sroka to tylko piękna z wyglądu w środku to zakała
One potrafią nawet słabe orły zaczepiać.

Aniaaa napisał(a)

I pomyśleć,że jak nie znałam srok to podziwiałam i cieszyłam się,że są u nas

anka_ napisał(a)
A może poprostu taka natura srok. Sikorki też bywają agresywne i zabijają inne gatunki:
http://wyborcza.pl/piatekekstra/1,129155,13523303,Atak_krwiozerczych_sikorek.html?disableRedirects=true
http://kopalniawiedzy.pl/sikora-bogatka-hibernacja-sen-zimowy-nietoperze-Pipistrellus-Peter-Estok-gory-Bukk,8454

Dziękuję Dziewczyny za Wasze głosy w sprawie
Zacytowałam w kolejności i fajnie nam się to złożyło.
Jest problem.
Są na to dowody.
Są argumenty.
Jest i teza i świetne podsumowanie na końcu, bo taka jest natura.
Czy my coś możemy zrobić?
Czy należy coś zrobić?
Myślę, że dopóki nie jest zaburzona równowaga przyrodnicza to tak ma być. Bo w przyrodzie nie ma pojęcia co szkodnik a co nie szkodnik, tak myślę.
ryska 20:57, 06 lut 2017

eda napisał(a)
pięknie fotki robisz

Margarete napisał(a)
Renatko, sliczne te kolaże i takie eneregetyczne kolory...miło spojrzeć gdy za oknem tylko biel...od razu cieplej na duszy sie robi

paniprzyroda napisał(a)

Piękne kolaże.
Ktoś o bystrzejszym oku ode mnie wypatrzył ten maczek, faktycznie śliczny

Dziękuję to była fajna zabawa.
Też staram się jakoś bez czarnego humoru przetrwać do wiosny, do tych promyczków słońca i zielonych kiełków wychylających się nieśmiało
Mam jeszcze trochę nasion maków, także Mariola jeśli miałabyś ochotę, pisz
ryska 21:06, 06 lut 2017

Dzisiaj upolowałam moje kosy byłam już w kurtce, szaliku, czapce, obatulona do wyjścia a tu goście na balkonie
Nallar 21:21, 06 lut 2017

Dobrze piszesz Reniu.
Moim zdaniem w naturę nie należy się zbytnio mieszać, potrafi się obronić sama.
Zdjęcie z kosami jest ciekawsze od tego z plenerem dla kosów, bez kosów.
Katkak 21:24, 06 lut 2017

Goście zobowiązują, nie wyjdziesz jak przylecieli .
Katkak 21:24, 06 lut 2017

Goście zobowiązują, nie wyjdziesz jak przylecieli .