Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Nallar 22:07, 10 lut 2017

Gdzie się podziewasz?
Zasypało Cie czy co?
jankosia 22:16, 10 lut 2017

Oj sroki brrrr, nie lubię francowatych. Ale upierzone pięknie, w takie fraczki
Kiedy jeszcze wynajmowaliśmy mieszkanie w Łodzi, gołębie złożyły nam na balkonie jaja. Noce spędziłam na czytaniu co zrobić, jak się zająć potomstwem (głupia ja) itd. Aż pewnego dnia dwie sroki zrobiły taką rozpierduchę z pisklakami (część się już wykluła wtedy, część jeszcze nie) że już nawet wykładziny małżonek nie czyścił tylko zwinął i na śmietnik :'( Biedne pisklęta Ale sroki też muszą jeść żeby żyć. One są bardzo inteligentne. Ja widziałam że one obserwują i czekają na wyklucie się, ale nic nie mogłam zrobić. Przecież nie napisałabym sobie usprawiedliwienia na uczelnię że nie przyszłam bo gołębi pilnowałam hihi

Renia, ja widzę że i ty już z kwiatków na fotki ptaszków się przerzuciłaś Dobrze że chociaż z domu nie musisz wychodzić
13:14, 14 lut 2017
Reniu gdzie żeś Ty?

Pozdrawiam
gobasia 13:19, 14 lut 2017

Hej hej przybywaj:!
ryska 17:58, 14 lut 2017

Aniaaa napisał(a)
Reniu dobrze,że wszystko było pod ręką.Opis świetny
Na jednym wypadzie do naszego parku owszem aparat zabrałam a karta w tym czasie siedziała w laptopie.Nie powiem jak sobie w brodę plułam

Cześć Aniu, też mi się zdarzają takie sytuacje.
Często
katel napisał(a)
Z rewizytą przyleciałam i buszuję sobie u Ciebie, początki oglądam . Kosy fajnie wyszły i te kolarze takie kolorystycznie uporządkowane .

Hej, cieszę się, zapraszam częściej, zazwyczaj u mnie kwiatowo

Pszczelarnia napisał(a)
Tak, przyroda nie zna pojęcia szkodnik. Proste, ale nieoczywiste.

Ewo witaj u mnie, ja zachwycam się Twoim otoczeniem i zażyłością z przyrodą od dawna. Cudowny klimat tworzysz.

gosika67 napisał(a)
Renatko bardzo ładne ujęcia, Ty widzę tak jak ja, gdy coś ciekawego to zaraz biegnę po aparat, ptaki, motyle, biedronki,nawet pająki mnie interesują,pozdrawiam.

Trzy mega zdolne Siostry. Jestem pod wrażeniem. Raz Dorotka wstawiła mi pająka i ważkę z bardzo bliska https://www.ogrodowisko.pl/watek/4684-podworkowa-rehabilitacja?page=19 Ania się chyba boi pająków o ile dobrze pamiętam i żab

Nallar napisał(a)
Gdzie się podziewasz?
Zasypało Cie czy co?

Śniegu u mnie jeszcze dużo, nie mam już uczuć do niego.

jankosia napisał(a)
Oj sroki brrrr, nie lubię francowatych. Ale upierzone pięknie, w takie fraczki
Kiedy jeszcze wynajmowaliśmy mieszkanie w Łodzi, gołębie złożyły nam na balkonie jaja. Noce spędziłam na czytaniu co zrobić, jak się zająć potomstwem (głupia ja) itd. Aż pewnego dnia dwie sroki zrobiły taką rozpierduchę z pisklakami (część się już wykluła wtedy, część jeszcze nie) że już nawet wykładziny małżonek nie czyścił tylko zwinął i na śmietnik :'( Biedne pisklęta Ale sroki też muszą jeść żeby żyć. One są bardzo inteligentne. Ja widziałam że one obserwują i czekają na wyklucie się, ale nic nie mogłam zrobić. Przecież nie napisałabym sobie usprawiedliwienia na uczelnię że nie przyszłam bo gołębi pilnowałam hihi

Renia, ja widzę że i ty już z kwiatków na fotki ptaszków się przerzuciłaś Dobrze że chociaż z domu nie musisz wychodzić

Moja siostra miała identyczny przypadek.
Nie podobają mi się zdjęcia przez szybę. Wzięłam aparat na wieś, licząc na stada ptaków a tam tylko para wróbli w oddali.
Ale oni ( moja rodzinka) nie dokarmiają ptaków.

ryska 18:05, 14 lut 2017

Aniu, Basiu raptem parę dni mnie nie było.
Nadrabiania za to mam u Was i w ulubionych wątkach po kilka stron.
Ruch się zaczął ale to dobrze, szybciej do wiosny dobrniemy
Dla wszystkich sympatyków życzę miłości do przyrody i ogrodów
Fotka przewrotna: złoto ogrodników z zachodem słońca w tle
19:13, 14 lut 2017
Nie wiem co bardziej urokliwe Zachód słońca czy ta pożądana kupka złota ogrodników
19:15, 14 lut 2017
Dobrze pamiętałaś Pająków się boję baaaardzo Żab nie chyba,że to jakaś wypasiona ropucha.

I chciałam dodać.Dobrze,że już jesteś Reniu
ryska 19:26, 14 lut 2017

Właśnie nadrabiałam u Ciebie oj miałam zaległości a Ty u mnie
ryska 19:28, 14 lut 2017

Aniaaa napisał(a)
Nie wiem co bardziej urokliwe Zachód słońca czy ta pożądana kupka złota ogrodników

Zachód sam w sobie też był ładny