Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

anka_ 15:44, 15 lut 2017

O kurczę, ale lista odmian. San Marzano miałam w tamtym roku i będę siać. Black Cherry po raz pierwszy zagości w tym roku. Maskotka miałam, smaczny choć powiem szczerzę wolę Koralika. Też w tym roku będę praktykować z nowymi odmianami, ciekawa jestem plonów.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
ryska 18:11, 15 lut 2017

Zoja, Ania, Ania nie napisałam jeszcze jakiego nie posadzę w tym roku ale obawiam się, że sam sobie wyrośnie w liczbie 100000...0 To Currant Sweet Pea
Maleńkie owocki, obficie plonujący tylko nikomu nie chciało się go zbierać.

Gruszka_na_w... 18:14, 15 lut 2017

Ten ostatni zdecydowanie przesadził z owocami.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
ryska 18:21, 15 lut 2017

Kupiłam sobie jeszcze:
Kolorowe buraki ćwikłowe - mieszanka nasion buraka w różnych kolorach
Rzodkiewka kolorowa - mieszanka odmian
Rukiew wodna - bomba witaminowa (tak piszą )
Ogórek konserwowy - Wisconsin SMR 58
Dynia olbrzymia Uchiki Kuri - Hokkaido
i inne standardowe warzywka typu marchew, koper....
Dodatkowo nasionka na kiełki:
rzodkiewkę
jarmuż
rzeżuchę
plus cebula dymka
ryska 18:22, 15 lut 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ten ostatni zdecydowanie przesadził z owocami.

No właśnie to była klęska z powodu nadmiaru
Margerytka40 20:12, 15 lut 2017

Renia podejrzałam Twoje pomidorowe szaleństwo . Szok normalnie ile gatunków,połowy nie znam ale chyba skuszę się na tego potwora z niezliczoną ilością owocków.
ryska 20:37, 15 lut 2017

Asia różnorodność tak ale w ogólnym rozrachunku to nie będzie dużo, po dwa nasionka niektórych, innych trochę więcej.
Tak na szybko:7 wiszących do góry nogami, w gruncie max 12 sztuk, w szklarni 12, w doniczkach z 10.
ryska 11:16, 16 lut 2017

ryska ku pamięci
Posiałam dziś sałatę szklarniową Anielkę dla uzyskania rozsady.
Heliotrop posiany 6 lutego powoli wschodzi
11:40, 16 lut 2017
Reniu do kiełek masz kiełkownicę? Czy jak je siejesz?
W tym roku chcę posiać jarmuż.Ty masz z nim doświadczenie to proszę mnie uświadomić jak go siać
A ta pysznogłówka cytrynowa w zielniku to wieloletnia? Wrażliwa na mączniaka jak jej ogrodowe siostry? Zainteresowała mnie.Jest wieloletnia?
11:41, 16 lut 2017
No i rukiew woda,nie słyszałam o takim warzywie.A bomba witaminowa brzmi zachęcająco
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies