Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

anka_ 14:20, 16 lut 2017

Dlaczego piszesz Renato, że oszalałaś? Może właśnie przeciwnie? Nie ma nic lepszego smakowo i zdrowszego jak własnoręcznie wyprodukowana żywność. Choć masz rację, niektórzy tak do tego podchodzą- "po co, nieopłaca się...'. Na mnie też co niektórzy patrzą się z politowaniem w sezonie, produkcja idzie pełną parą. Niestety własnego twarogu czy masła już nie mam możliwości robić. A szkoda...
Chleb na zakwasie jakoś nie bardzo mi wychodził, idzie za to produkcja kajzerek i chałek i wszelkiej maści bułeczek maślanych. Może zdradzisz Renato sprawdzony przepis na chlebek własnej produkcji?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
ryska 14:54, 16 lut 2017

Aniu nie ma wokół mnie takich osób jak ja i stąd takie wnioski, że zwariowałam
Oczywiście żartuję, bo mój wybór jest przemyślany i sprawia mi przyjemność.
Jeśli chodzi o chleb to zostało mi kiedyś mojego barszczu ukiszonego i nie wiedziałam co zrobić, żeby się nie zmarnował.
Zaczęłam szperać i znalazłam przepis na chleb na żurku. Są w nim co prawda też drożdże ale posmakował nam.
Korzystałam z blogu "Co by tu zjeść"
Jest tam 35 przepisów na różne chleby i ja w zależności od ochoty piekę na ich podstawie.
eda 19:22, 16 lut 2017

Ooo proszę podziwiam kochana super wiesz co jesz i o to chodzi Ja z córcią robiłyśmy ostatnio ciasteczka owsiane z bakaliami zajadamy do tej pory
Buziolki
Bogdzia 20:20, 16 lut 2017

Fajnie ze Ci sie chce robic kiełki i piec chlebek, zapachu i smaku zazdroszcze.Mnie coraz mniej sie chce w kuchni robic podobno to tez dobre bo lepsza jest zywnosc malo przetworzonaPozdrówka zostawiam.
jankosia 20:28, 16 lut 2017

Oj Renia, a ja nabyłam niedawno całą książkę o fermentacjach tylko. Spodobałaby ci się Problem tylko taki że co ja mam teraz kisić jak nic nie ma? No chyba że jałowiec albo sosnę hihi

Pomysł na kiełkownicę zgapię chyba bo ja używam tak samo słoika, gumki i gazy ale z drugim słoikiem to nie wpadłam na to. Obciekało mi na suszarce do naczyń po prostu Tylko czy to moich kotów nie zainteresuje przypadkiem? Takie dwa słoiczki jeden na drugim i jakaś szmatka pomiędzy?
ryska 21:17, 16 lut 2017

eda napisał(a)
Ooo proszę podziwiam kochana super wiesz co jesz i o to chodzi Ja z córcią robiłyśmy ostatnio ciasteczka owsiane z bakaliami zajadamy do tej pory
Buziolki

Ciastka owsiane też lubimy, tylko nie mamy takiego umiaru, żeby leżały
bleebla 21:28, 16 lut 2017

Jeśli można...

http://www.mojewypieki.com/przepis/prosty-chleb-pszenny

To mój sprawdzony przepis na chleb, który zawsze wychodzi
ryska 21:35, 16 lut 2017

Bogdzia napisał(a)
Fajnie ze Ci sie chce robic kiełki i piec chlebek, zapachu i smaku zazdroszcze.Mnie coraz mniej sie chce w kuchni robic podobno to tez dobre bo lepsza jest zywnosc malo przetworzonaPozdrówka zostawiam.

Bożenko jeszcze mi się chce, tym bardziej zimową porą. Wiosną, latem i jesienią można surowe marchewki przegryzać
Też pozdrawiam
ryska 21:54, 16 lut 2017

jankosia napisał(a)
Oj Renia, a ja nabyłam niedawno całą książkę o fermentacjach tylko. Spodobałaby ci się Problem tylko taki że co ja mam teraz kisić jak nic nie ma? No chyba że jałowiec albo sosnę hihi

Pomysł na kiełkownicę zgapię chyba bo ja używam tak samo słoika, gumki i gazy ale z drugim słoikiem to nie wpadłam na to. Obciekało mi na suszarce do naczyń po prostu Tylko czy to moich kotów nie zainteresuje przypadkiem? Takie dwa słoiczki jeden na drugim i jakaś szmatka pomiędzy?

Fajna książka a czy jest tam przepis na kiszony jarmuż?
Miałam taki pomysł latem ale potem jarmuż został obżarty przez gąsienice.
Moje słoiczki stoją na parapecie przy samej futrynie. Ty zwracasz uwagę na koty a ja na moją tancereczkę
eda 21:56, 16 lut 2017

ryska napisał(a)

Ciastka owsiane też lubimy, tylko nie mamy takiego umiaru, żeby leżały

Ha ha tak ? jutro już wykończymy