musiałam się zastanowić zanim odpowiem bo strony świata nie są moją mocną strona
za tujami mamy północ czyli skarpa skierowana jest ku południu. w zasadzie od rana do popołudnia jest tam słonce (czyje to doskonale po dzisiejszym plewnieniu). Dopiero wieczorem gdy słońce chyli sie ku zachodowi pojawia się cien - wtedy tez było robione zdjęcie.
wydaje mi się, że wszystkie są, w razie czego zaznacz mi strzałką na planie działki którą część mam przybliżyc to zrobię zdjęcie.
takie przyjemności zostawiam sobie na wieczór, wracam do mojej skarpy....
jeszcze kilka metrów i będzie wyplewiona w całości
Jak patrzę na ten widok z frontu to nie widzę tam drugiego nakładającego się widoku następnego murka ,wyobraź to sobie . to będzie masakra ,no chyba że dokładnie taki sam jak ten z przodu. zastanów się czy nie lepsze by były po prostu jałowce horyzontalne , z punktu wygody i praktyczności .na skarpie nic innego ci tam nie urośnie , za duży spad .
Alina decyzja już podjęta, więc lepiej mnie nie strasz - choć zawsze można jeszcze się wycofać.
Ktoś mi napisał we wczesniejszych postach ze cechą nie tylko ogrodow ale i budownictwa srodziemnomorskiego jest wielopoziomowość i tego się trzymam.
postanowilismy zrobić drugi murek dokładnie taki sam - kamienny - jak ten z pierwszego planu. Palisadka nie wchodzi w grę - nie znaleźlismy ani jednego wzoru pasująego do kamiennego muru. Musi byc wiec taki sam albo żaden. Wytyczyliśmy juz spady i długości poszczegolnych czesci.
Patrząc na przebieg sznurka myślę, że będzie ładnie.
Wrzucę jutro zdjęcia bo aparat od dwóch dni rezyduje w garażu i wieczrem nie ma siły po niego schodzić. Wydaje mi się, że w tej sytuacji jest to najlepszej wyjscie.
Na murku mozna zawsze ustawic donice z kwiatamilub lampiony. Na skarpie jedynie posiac trawę lub zasadzic jałowce jak piszesz.
Pozyjemy. Zobaczymy
nie opuściłam wątku tylko mam sporo pracy przy omawianym temacie.
stanęło na tym, ze będzie murek kamienny. ławice już wykopane. jutro robimy szalunek.
po obłożeniu murku kamieniem planuje zasadzić lawendę, na razie nie wiem gdzie ogłabym posadzić tamaryszek.