Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

Gardener27 22:50, 12 lis 2014

Alinko te łany złota na dolnym piętrze to tawuła japońska ? U mnie już bez liści tylko szkielety zostały
alinak 23:02, 12 lis 2014

przemek tak tawułka golden gem ,własnie jutro będę odszczepiać i robić z niej obwódkę murku woliery dla gołębi . wprawdzie przyjęły się tak sadzonki bukszpanu , ale tawułka lepiej ukryje lecące piórka jesienią .
yolka 07:31, 13 lis 2014

Kolory jesieni niesamowite, cisy rownież, ldne gęste. Pozdrawiam
Viola 09:50, 13 lis 2014

alinak napisał(a)
przemek tak tawułka golden gem ,własnie jutro będę odszczepiać i robić z niej obwódkę murku woliery dla gołębi . wprawdzie przyjęły się tak sadzonki bukszpanu , ale tawułka lepiej ukryje lecące piórka jesienią .

Alinko, co będziesz robiła z tawułą? Odszczepiać? Znaczy dzielić i sadzić? Pytam bom głupia
ewa004 18:34, 13 lis 2014

Alinko wpadłam zobaczyc Twoja jesień nie zawiodłas mnie ..jest cudownie
babka 19:57, 13 lis 2014

Ale u Ciebie złoto, piękne kolory no i te trawy... robią na mnie ogromne wrażenie, cudo ! I wrzosowisko masz takie bogate
Kilka dni temu wysadziłam z donic moje wrzosy, ciekawe czy odbiją na wiosnę?
Acha, Alinko czy róże jeszcze można sadzić ?
AgnieszkaW 20:05, 13 lis 2014

Śliczna ta jesień u Ciebie Alinko
MARIA 20:40, 13 lis 2014

alinak napisał(a)
jesienne dekoracje przed domem ...
a pro po .ma ktoś sposób jak usunąć te brzydkie zacieki z kleju ...wprawdzie schody na wiosnę do wymiany ( o zgrozo) ale od lata zacieki są już tak brzydkie że szok .

Witam
nie wiem czy problem z klejem jest jeszcze aktualny, ale jest specjalny płyn którym to świetnie zmywa.
W razie potrzeby poszukam nazwy.
bdan 07:25, 14 lis 2014

Pozdrowienia alinko zostawiam.

Zagladam na bieżąco. Pięknie u Ciebie.
alinak 09:17, 14 lis 2014

Viola napisał(a)

Alinko, co będziesz robiła z tawułą? Odszczepiać? Znaczy dzielić i sadzić? Pytam bom głupia

Violka mam już te tawuły na skarpie , teraz poodrywam ukorzenione gałązki i wsadzę w miejsce nowe ,przy gołębniku ,żeby brzydki murek zasłonić .
ta tawułka pokłada się , bo niziutka , a wtedy dużo gałązek samo się ukorzenia

yolka napisał(a)
Kolory jesieni niesamowite, cisy rownież, ldne gęste. Pozdrawiam

Jolka cisom do gęstych jeszcze daleko , ale sa już na dobrej drodze . zauważyłam że dopiero po 3 latach tak naprawdę ruszają z kopyta .

ewa004 napisał(a)
Alinko wpadłam zobaczyc Twoja jesień nie zawiodłas mnie ..jest cudownie

Ewuś pozdrawiam ...wieczorkiem wpadnę zobaczyć co przez lato tak nowego u ciebie

babka napisał(a)
Ale u Ciebie złoto, piękne kolory no i te trawy... robią na mnie ogromne wrażenie, cudo ! I wrzosowisko masz takie bogate
Kilka dni temu wysadziłam z donic moje wrzosy, ciekawe czy odbiją na wiosnę?
Acha, Alinko czy róże jeszcze można sadzić ?

Ola róże sadź spokojnie ,wprawdzie podają do końca pażdziernika ,ale przecież jeszcze całkiem ciepło . w zasadzie to tak jak z cebulkami , niby do końca sierpnia ,a gro dziewczyn nawet teraz sadzi ..min. ja
wrzosy na pewno przeżyją ,dlaczego by nie ,jak ich tylko w doniczce nie przesuszyłaś .ja zostawiam całą zimę . te w doniczce traktuję jako jednoroczne ,ale już nieraz wysadziłam na wiosnę i przeżyły ,ale to u mnie bo tu przy schodach jest bardzo ciepło ,myślę że w innym miejscu nie udało by się

AgnieszkaW napisał(a)
Śliczna ta jesień u Ciebie Alinko

Agnieszko pozdrawiam i sądzę że ta jesień w każdym ogrodzie wygląda czadowo , choć teraz cały ogród spowity mgłą

MARIA napisał(a)

Witam
nie wiem czy problem z klejem jest jeszcze aktualny, ale jest specjalny płyn którym to świetnie zmywa.
W razie potrzeby poszukam nazwy.

Mario witaj ,teraz problem zażegnany , ale o nazwę poproszę , bo trochę trudu mnie to kosztowało

bdan napisał(a)
Pozdrowienia alinko zostawiam.

Zagladam na bieżąco. Pięknie u Ciebie.

pozdrawiam ...też często zaglądam ,ale na birząco to już dawno nigdzie nie jestem a tu tyle fajnych wątków się na otwierało ..zima ...zima wszystko załatwi .