Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

Viola 09:20, 14 lis 2014

alinak napisał(a)

Violka mam już te tawuły na skarpie , teraz poodrywam ukorzenione gałązki i wsadzę w miejsce nowe ,przy gołębniku ,żeby brzydki murek zasłonić .
ta tawułka pokłada się , bo niziutka , a wtedy dużo gałązek samo się ukorzenia

Aaaa, jak tak z trzmieliną Emerald'n Gold robiłam. Zrobiłam chyba z 30 sadzonek Tylko się zdziwiłam, że o tej porze roku.
alinak 09:29, 14 lis 2014

Na miły początek dnia zostawiam ostatnie fotki róż .choć co nie co jeszcze zakwitło to kwiaty niestety już po nocnych chłodach brzydkie . te fotki niedzielne. wyobraźcie sobie że jeszcze zakwitły dwie ostróżki w różach ...
wczoraj obcinałam maliny i jeszcze masę malin spałaszowałam ,ale też już cierpkie ,więc nie czekam z taka robotą na chłody .
praca w ogrodzie wre , przesadzałam nawet berberysowy żywopłot , bo cyprysiki podskoczyły ładnie i mus im miejsca więcej zrobić , zaś Berberysy też pięknie się rozrosły i nie chcę ich bardzo ograniczać choć ......

KOSMOS

LARISA

BONICA

BRATHERS GRIIM

SUVENIR OF BADEN-BADEN

i anomalia ..zakwitły dwie ostróżki w różach

alinak 09:31, 14 lis 2014

Viola napisał(a)

Aaaa, jak tak z trzmieliną Emerald'n Gold robiłam. Zrobiłam chyba z 30 sadzonek Tylko się zdziwiłam, że o tej porze roku.

Volu ja to w ogóle żadnych reguł nie przestrzegam ,ale teraz tak ciepłu . one są ukorzenione , więc to nawet lepsza pora jak wiosna , wtedy czasem przesusza się korzeń , bo ja nie lubię gonić z podlewaniem ...ba w ogóle niczego nie podlewam ..ogród radzi sobie sam .
alinak 09:31, 14 lis 2014

zmykam na zakupy Pa
Viola 09:36, 14 lis 2014

alinak napisał(a)

Volu ja to w ogóle żadnych reguł nie przestrzegam ,ale teraz tak ciepłu . one są ukorzenione , więc to nawet lepsza pora jak wiosna , wtedy czasem przesusza się korzeń , bo ja nie lubię gonić z podlewaniem ...ba w ogóle niczego nie podlewam ..ogród radzi sobie sam .

Masz rację, ziemia jest jeszcze ciepła, to po co czekać; ja też poszukam korzonków na moich tawułach, pewnie też jest ich masa A niepodlewanie ogrodu to luksus, ja jeszcze muszę na to poczekać bo u mnie wszystko małe - dopomina się: pić, pić...
Viola 09:37, 14 lis 2014

Róże przepiękne, ja tez ostrzę sobie na nie ząbki, ale na wiosnę - teraz ziemi nie zdążyłam przygotować. Muszę w wolnej chwili przekopać z obornikiem, niech odstoi parę miesięcy.
bdan 10:26, 14 lis 2014

Alinko proszę o pomoc w wyborze drzew, u mnie na stronie 186
07_Rene 13:16, 14 lis 2014

Róże piękne pokazujesz Bonica świetnie wygląda. Utwierdzam się w jej wyborze do mnie. Ostróżkom nie mogę się nadziwić, bo moje kipły zupełnie. Widać masz dobrą ziemię przy różach skoro tak wystrzeliły po wsadzeniu
Milka 16:02, 14 lis 2014

Alinko, no toś sobie wymyśliła robótkę! przed ogródek i wgłębnik!
będę podpatrywac i doradzać, o ile na coś te rady się zdadzą
te róże jeszcze kwitną, bo wyjątkowo piękne
Gabriela 20:46, 14 lis 2014

Zaglądam, co tam pod klasztorem słychać. Spodziewałam się róż, skoro i u mnie kwitną w najlepsze.