Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

07_Rene 21:58, 03 paź 2014

Ogród to niekończąca się histroia... Nawet po wielu latach będziesz cos przesadzać, zmieniać, udoskonalać. Widzę, że tak jest nawet w ogrodach dojrzałych ogrodników Też nachodzą mnie czasem wątpliwości, bo na razie porządkuje, reorganizuje, przesadzam, ale to cała przyjemnośc tworzenia...
Uśmiałam się przy historii z eMem i wydatkami różanymi... Też poszalałam z różami w tym roku... Będzie pięknie
BusyBee 22:16, 03 paź 2014

Olu nie odzywałam się i nie komentowałam.....ale jestem na bieżąco...

Trochę o tym myślałam....
...po latach korzystania z ogrodu mogę powiedzięć, że tak naprawdę nie da się go stworzyć i nie zmieniać, bo powiniem ewoluować wraz ze wszystkimi członkami rodziny... przecież to im wszystkim ma służyć...
W moim ogrodzie był cały duży kompleks do zabawy, kiedy dzieci były małe, ......potem boisko do siatki, .......boisko do badmintona,......a teraz mam boisko do kosza.......i ognisko

Nie mogłam stworzyć stref, bo dzieci się bawiły wszędzie i każde ograniczanie przestrzeni od razu było oprotestowane....
Poza tym rośliny się starzeją, część wypadła z różnych względów.....zmiany są nieuniknione...

Nie jesteśmy profesjonalistami.... mamy prawo popełniać błędy i zmieniać..... najważniejsza jest radość z tego, że coś pięknie rośnie... i tej radości Ci życzę
Buziak na dobranoc
Ania74 21:01, 04 paź 2014

Hej odzywam się ...
Ostatnio w ogóle nie zaglądałam... dlatego nie pisałam ...
marta_d 10:15, 06 paź 2014

Dzień dobry co nowego w ogródku ?
Viola 10:36, 06 paź 2014

Ola, co tam, min nie możesz robić ?
Ania74 11:08, 06 paź 2014

BusyBee napisał(a)
Olu nie odzywałam się i nie komentowałam.....ale jestem na bieżąco...

Trochę o tym myślałam....
...po latach korzystania z ogrodu mogę powiedzięć, że tak naprawdę nie da się go stworzyć i nie zmieniać, bo powiniem ewoluować wraz ze wszystkimi członkami rodziny... przecież to im wszystkim ma służyć...
W moim ogrodzie był cały duży kompleks do zabawy, kiedy dzieci były małe, ......potem boisko do siatki, .......boisko do badmintona,......a teraz mam boisko do kosza.......i ognisko

Nie mogłam stworzyć stref, bo dzieci się bawiły wszędzie i każde ograniczanie przestrzeni od razu było oprotestowane....
Poza tym rośliny się starzeją, część wypadła z różnych względów.....zmiany są nieuniknione...

Nie jesteśmy profesjonalistami.... mamy prawo popełniać błędy i zmieniać..... najważniejsza jest radość z tego, że coś pięknie rośnie... i tej radości Ci życzę
Buziak na dobranoc

Podpisuję się obiema rękami! Moje rabaty są ciągle niewielkie, mam ochotę na ich rozbudowę, ale...
Jak zaczynamy grać w piłkę z chłopakami to ciągle piłka ląduje w kwiatach. Chłopaki już wiedzą, że "mamusia tego nie lubi" i głośno krzyczą : Pszeprasam mamo! I gramy dalej...
dopóki biegają wszędzie jak perszingi nie zamknę im tej przestrzeni. Jednocześnie uważam, że można ją w rozsądny sposób urozmaicić.
Bo co za frajda z biegania po pustym trawniku? Nawet slalomu nie można zrobić...
kosolka 11:21, 06 paź 2014

Jestem. Dzień dobry Coś mi zdrówsko wciąż szwankuje, jakas przymulona jestem od tego chyba. No ale sobota pracowita była mimo wszystko, niedziela troche też.
Po pierwsze - wczoraj i dziś w nocy był u nas przymrozek. Zaskoczenie, bo codziennie prognozy sobie przeglądam, i nigdzie nie zapowiadali. Więc wczoraj rano trochę mi mina zrzedła, bo donic nie pochowałam i nie wiem co z roślinkami... Po drugie - w sobotę rozsadziłam maliny, przejrzałam, sadzonki bukszpanków, powyrywałam chwaściory wszędzie, poprzycinałam trawę przy kantach, zebrałam nasionka ostróżek.. Bukszpanów ukorzeniło mi sie 45 sadzonek. Może 1/3 wszystkich, ale i tak ładnie. I tu wróce do przymrozków.. Bo ja te sadzonki wsadziłam w sobote do gruntu do przechowalnika.... I od razu przymrozku dostały I co z nimi będzie?
Co jeszcze... Stoi nasz blaszak-gospodarczy domeczek. Większość bajzlu znikła z domowego garażu (w tym chyba 4 wory smieci) i została wyeksmitowana do nowego domku. Z czego się niezmiernie cieszymy
I tak naprawde to chyba jestem ogarnięta z większością prac.. Została mi tylko rabata pod domem - wykopac róże które sa i wsadzić te które przyjdą, trzeba zglebogryzarkować ziemie dookoła blaszaka - ale to M., no i póżniej tylko pookrywanie roslin i bielenie drzewek.. No, w sumie jeszcze przycięcie malin i powinnam jeszcze raz wpaśc między truskawki - poobcinałam je chyb za wczesnie i znów mocno urosły. No. To chyba tyle. Po południu zrobię trochę fotek. Szału ni ma ale coś tam pstryknę.
kosolka 11:21, 06 paź 2014

Ania74 napisał(a)

Podpisuję się obiema rękami! Moje rabaty są ciągle niewielkie, mam ochotę na ich rozbudowę, ale...
Jak zaczynamy grać w piłkę z chłopakami to ciągle piłka ląduje w kwiatach. Chłopaki już wiedzą, że "mamusia tego nie lubi" i głośno krzyczą : Pszeprasam mamo! I gramy dalej...
dopóki biegają wszędzie jak perszingi nie zamknę im tej przestrzeni. Jednocześnie uważam, że można ją w rozsądny sposób urozmaicić.
Bo co za frajda z biegania po pustym trawniku? Nawet slalomu nie można zrobić...

Aniu Cieszę się ze jestes po długiej przerwie!
kosolka 11:28, 06 paź 2014

Luckaa napisał(a)
Widze że tak ja porządkujesz, ciągle coś musze zmeiniać, albo mi sie nie pdoba, albo okazuje się że roślinkom zaciasno i jest nie fajnie i tak wkolko, kiedy to sie skonczy .

A myslisz ze sie skończy??
marta_d 11:54, 06 paź 2014

nigdy się nie skończy