Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

Nallar 21:57, 12 lut 2016

Ja pierdziu....teraz to i ja mam zamieszanie w głowie. Na przeczytanie tego ze zrozumieniem "potrza" ze dwa wieczory.

Biedna Ty.....
kosolka 09:41, 13 lut 2016

ren133 napisał(a)
z 1,5m minimum?

Myślę że ok 2m. W miejscu gdzie jest uskok domu jest w tej chwili taka odległość od bukszpanów, tak by było ok. Gdy poszerzę, w tym jednym miejscu będzie więcej.
kosolka 09:43, 13 lut 2016

popcorn napisał(a)
Ślicznie ta rabata się zapowiada. Nie robiłabym fali, w prostocie siła

Dzięi Karola, ale od nieudolnego zresztą rysunku do realizacji długa i kręta droga Chyba rzeczywiście akurat ta rabata zostanie w takim kształcie.
kosolka 10:03, 13 lut 2016

Agatko, Iwonko - dziękuję za Wasze rady. Analizuję wszystkie Mam teraz misz masz ale w głowie Choć pozytywny

Agatko, masz rację, że żywopłotek jest trochę za gruby. Może mogłabym go trochę zwężyć.. Ograniczenie kolorów będzie na pewno. W tej chwili są dwie opcje - biel, róż, niebieski lub róż jasny i mocny plus limonka i zieleń. Kocimiętka rzeczywiście nie jest zbyt reprezentacyjna. Może trzeba się jej stąd pozbyć. Rabatę na pewno poszerzę. Wyższe piętro musi być, to jego brak najbardziej tu razi.
Iwonka - poysł z hortensjami na rogu domu jest świetny, biorę go bardzo pod uwagę. Tak samo pomysł z tujami na pniu. W zależności jaką opcję wybiorę, zobaczymy czy bardziej trzmieliny czy tuje.

Jezeli chodzi o bylinę któa kwitnie dość długo, to może różowy przetacznik? No i jeżówki..

Wciąż mam ogromny dylemat jeżeli chodzi o żywopłotek - zostawiać czy rozwalać i robić z niego kulki. Głosy są podzielone.. Najbardziej prozaicznym "za" jest ograniczenie kosztów - nie musiałabym kupować kulek. ALe myslę, ze to fajny akcent, jeżeli jeszcze trochę podrośnie, zimą będzie zielono, latem będzie odbijał ładnie roślinki..

Iwonka - marudze na mój rysunek, a Ty pytasz czy się pogniewam że go sobie zapisałaś bo CI się podoba?? Jestem dumna
Kasya 10:10, 13 lut 2016

Nie odzywam się z radami ale śledzę rozwój akcji
Bardzo jestem ciekawa jak ostatecznie wyjdzie
Jest dużo czasu na myślenie wiec napewno będzie super
Ogrodowe dylematy są najtrudiejsze zwłaszcza jak obie opcje nie są złe mam tu na myśli zywoplot
kosolka 10:25, 13 lut 2016

Kasiu Makóweczko - Twoje posty zebrałam w całość i wydrukowałam, bo tak mi łatwiej Analizuję wciąż to co pisałaś, nie wiem jeszcze jak się do tego odnieść Na pewno podając konretne zestawienia roślin BARDZO mi pomogłaś. Kochana jesteś!
kosolka 10:51, 13 lut 2016

Kasya napisał(a)
Nie odzywam się z radami ale śledzę rozwój akcji
Bardzo jestem ciekawa jak ostatecznie wyjdzie
Jest dużo czasu na myślenie wiec napewno będzie super
Ogrodowe dylematy są najtrudiejsze zwłaszcza jak obie opcje nie są złe mam tu na myśli zywoplot

Czasu jest dużo, zwłaszcza że nie wiem kiedy zacznę..
Na pewno jest łatwiej gdy tyle osób pomaga!
makkasia 19:23, 13 lut 2016

czacha dymi co?
macham
kosolka 21:19, 13 lut 2016

Dymi na maksa Nie mam nic do powiedzenia na razie.. Dziś stałam przed domem i dumalam przyglądając się jej. Myślę sobie, że zrobię kilka zdjęć z każdej strony, i z góry, pokażę Wam jeszcze. Na razie 100%-wo pewne jest poszerzenie i kulki na pniu - ale muszę rozeznać jak wysokie dostanę.
Iwk4 19:33, 14 lut 2016

Ola, jeszcze dymi? Czy już sobie coś poukładałaś?