Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

13:08, 20 paź 2016
Piekna jesień zawitała u Ciebie Danusiu,jak zawsze z przyjemnością oglądamy
ren133 13:08, 20 paź 2016

Gardenarium napisał(a)

Asfalt to ja mam

Jedź do szkółki i tam gdzie stoją grujeczniki - poczujesz od razu. Wczuj się. A potem nazbieraj liści w dłonie i upuść liście...powąchaj dłonie - będą pachnieć cukiernią.

jak cukiernią to mi się podoba
Milka 13:09, 20 paź 2016

Bukszpanowego już od ulicy nie widać, tak urosły drzewa.
Kropeczka mnie rozczula
Gardenarium 13:14, 20 paź 2016

No..mnie też.

Instagram Ogrodowiska
sylwia_slomc... 13:22, 20 paź 2016

Gardenarium napisał(a)
U nas mam dość asfaltu i ciągłego łatania, i placków. Chcę kostkę jak mają wszędzie.

Nie wszędzie, mogę Cię Danusiu zapewnić
sylwia_slomc... 13:25, 20 paź 2016

U mnie grujecznik jeszcze zielony, ale Wasz obłędny kolor ma I jakby jesień ciut bardziej zaawansowana
Jamroczek 13:36, 20 paź 2016

Gardenarium napisał(a)

Jedź do szkółki i tam gdzie stoją grujeczniki - poczujesz od razu. Wczuj się. A potem nazbieraj liści w dłonie i upuść liście...powąchaj dłonie - będą pachnieć cukiernią.

O ja cię...tak to obrazowo opisałaś Danusiu, że chyba też pojadę do szkółki na wąchanie na poprawę nastroju
A Kropeczka przypomina mi psinkę mojej mamy. Figa ma 16 lat, trochę głucha, trochę ślepa ale wolę życia ma za dwóch chyba...
pozdrawiam Asia
agata19762 14:01, 20 paź 2016

Cudowny ten jesienny bukszpanowy ogród
Mnóstwo zieleni jeszcze. Tylko te opadnięte liście przypominają jaka jest pora roku.
Robót współczuję ale za to w przyszłości będzie jeszcze piękniej.

Kropka dzielna życiowa towarzyszka
Pszczelarnia 14:02, 20 paź 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie wszędzie, mogę Cię Danusiu zapewnić

.
Zielona 14:09, 20 paź 2016

Jeszcze nigdy nie zacytowałam u Ciebie zdjęcia, by nie zaburzać porządku wątku, ale dziś proszę Cię o wybaczenie, bo... no musiałam!
Nie tylko dlatego, że tym razem to moje ulubione zdjęcie sesji, ale też po to, bo wszyscy, którzy do Ciebie zaglądają, dokładnie przyjrzeli się rozmiarom dojrzałego świerka serbskiego. Klon palmowy ma jakieś 1,5m-1,8m(?) W odniesieniu do niego warto obejrzeć serba. Marzę, by moje przytarasowe świerki jak najszybciej osiągnęły takie rozmiary.

A poza tym... podobają mi się nowe lustra. Pięknie umieściłaś to naprzeciw ławeczki, przy ścianie wodnej. Prawdziwa świątynia dumania tam powstała.

I wiesz... mody się zmieniają, betony zachwycają w domach, na elewacjach, błyszczące powierzchnie nowoczesnych materiałów udowadniają, że można wyprodukować taką, na której nie widać odcisków palców, ale... najpiękniejsze w mojej ocenie są jednak takie przedmioty, na których właśnie widać odcisk... palca czasu... Podoba mi się, że konsekwentnie gromadzisz je u siebie. Ogród ma dzięki nim duszę...

Jesiennie i nostalgicznie pozdrawiam, Czarodziejko Klimatu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies