Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

magdaw 22:23, 20 paź 2016

Danusiu u Ciebie jest jak zwykle cudownie.... mój grujecznik już łysy małego dorwałam nie było większych ,miał może z 50 listków i obwąchiwałam go jesienią i nic... zapachnie mi on?
mira 22:36, 20 paź 2016

A byłam ciekawa jak to jest u Ciebie z cebulami i już wiem to dobrze no bo jak tu wiosny nie czynić jesienią

Piękny ten okrągły stoliczek, sporo ciekawych luster i zaciekawił mnie grujecznik ubrany jeszcze mój już się rozebrał i całkiem do naga

W ogrodzie masz spokojnie, jesiennie a na ulicy będzie się działo oby na lepsze.

pozdrawiam
Mixtoorka 09:00, 21 paź 2016

Uhh te tulipany!!! miło tak pooglądać takie kolory o tej porze roku, gdy mgły, mżawki i ciemnica.

Żółte perełki świecą w Twoim ogrodzie, grujecznik ma fajnie brązowo-obrzeżone listki. Nie wiem jak pachnie ale wygląda delikatnie i zwiewnie.

Mój Shirasawanum nie zauważył jeszcze jesieni a Twój pięknie wybarwiony, za to mój Mariken żółciutki .

U Ciebie co kącik to kryje tajemnicę Pełen uroku i serca Twój ogród. Bardzo go lubię
Zaneta_Loca 14:12, 21 paź 2016

Przepiękny jesienny ogród. Jestem jak zwykle pod wrażeniem i oczu nie mogę oderwać. Jestem dopiero na samym początku zakładania ogródka i chciałabym się zapytać jaką najlepiej wybrać ziemię pod konwalnika i hortensje bukietowe oraz czy można jeszcze w listopadzie zasadzić konwalnika?
Gardenarium 20:45, 21 paź 2016

Konwalnik lubi pulchną glebę, kompost z ziemią ogrodniczą z worka (na bazie torfu), Sam torf nie.

A pod hortensje próchnica kwaśna plus kompost plus ziemia ogrodowa, lub torf kwaśny plus kompost.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:47, 21 paź 2016

Kropeczka chodzi bez smyczy, lubi swobodę, a teraz tym bardziej. Przechadza się wolniutko

Instagram Ogrodowiska
BasiaLT 22:07, 21 paź 2016

Danusiu twój artykuł o ogrodach pomarańczowych jest super. Dałaś mi sporo do myślenia. Bardzo lubię ten kolor i mam go sporo w domu. Do tej pory w ogrodzie bardziej szłam w czerwień ale może warto by było to jeszcze przemyśleć.
Gardenarium 08:15, 22 paź 2016

Pomarańcz jest trendy

Instagram Ogrodowiska
MirellaB 09:41, 22 paź 2016

Gardenarium napisał(a)
Pomarańcz jest trendy

Dobrze wiedzieć. W tym roku kupiłam tulipany w dwóch kolorach różowe i pomarańczowe. Zaczęłam trochę żałować, że tyle pomarańczowych.

Danusiu Twoja Kropeczka przypomina mi moją Bigę.
Rumianka 11:35, 22 paź 2016

Danusiu, cudne kadry przedstawiasz ze swojego wyjątkowego miejsca na ziemi...Lustrzane okno jest w moich marzeniach i teraz mogłam zobaczyć je w Twoim, pięknie i z niebywałym smakiem urządzonym, ogrodzie...Każdy z nas próbuje naśladować Cię, ale z takim darem jak Twój trzeba się po prostu urodzić...A Twoją Kropeczkę uwielbiam jak swoją piesię...moja w tym roku już trochę też zwolniła tempo, pogłaszcz ją ode mnie...