Poczytalam u Ciebie o zapachu grujecznikowych lisci , polecialam po moje , pomietolilam , powachalam i ....poczulam zapach lisci
Czy wszystkie grujeczniki pachna cukiernia ? czy tylko jakas specjalna odmiana ?
Pozdrowka sobotnie )
Że one pachną cukiernią to jest moje "autorskie osobiste" odczytanie tego zapachu, nikt tak go nie określa, raczej zapach karmelu jest w internecie, także określenie "ciasteczkowe drzewo" - też nikt tak go nie nazwał. Tak sobie nazwałam, żeby ładnie się nazywało. To indywidualne odczucie i dla ciebie może mieć zapach pieczonych jabłek
Wszystkie grujeczniki jakie spotkałam, pachniały. Co prawda nie jestem pewno bordowego, mam na ulicy, ale jest jeszcze mały.
Wiem Danusiu kochana i przeszczęśliwa jestem, że mi odpowiedziałaś. No i że tu jesteś ))
Oczywiście i tak Cię podziwiam, że ogarniasz to wszystko
Czuję się taka pomijana bo często pytam i zazwyczaj nic, trudno, może jesienią będzie lepiej (mam taką nadzieje)
O kompleksowości czytałam i dekalogu i twoje rady są na pierwszym miejscu dlatego trochę skacze po ogrodzie, żeby był spójny ale nie wiem czy mi wychodzi, pytam o różne rabaty prawie w tym samym czasie, no robie co moge
Jeszcze raz dziękuję.
Sączki są długie i kończą się przy tujach w nich mam odpowietrzniki, tak jak narysowałam
... nazwę przeniesiono z języka niemieckiego i funkcjonuje jako potoczna nazwa drzewa, podawana przez Instytut Dendrologii Polskiej Akademii Nauk.
"Ciekawostki: Jesienią liście wydają przyjemny zapach kojarzony z zapachem pieczonego ciasta lub waty cukrowej, stąd niemiecka nazwa "Kuchenbaum", czyli 'drzewo ciasteczkowe'."