Oby plan się udał. U mnie pada, więc mi się nie uda nic. Ciemno w chałupie też . Przesyłam wdzięczności za artykuł o dziurach w trawniku. Przyjdzie mi samej go reanimować. O ironio, trawnik wymaga najwięcej pracy.
Jestem tu nowa chociaż od baaardzo dawna podglądam ogrodowisko. Danusiu chciałam nieśmiało zapytać możesz mi powiedzieć czy mogę teraz przesadzić miłorzęby. Mam dwa i bardzo się boję żeby ich nie zmarnować są piękne. Jaki mają system korzeniowy ? Zadałam pytanie w wątku tematycznym ale nikt nie odpowiedział. Bardzo mi zależy na odpowiedzi bo zmieniam rabatę. Liczę na Twoją pomoc i z góry bardzo dziękuję. Podziwiam Twój przepiękny ogród Szefowo.
Na pewno, ja nie próbowałam. Moją wodę czyszczą grzybienie i nie mam problemu, ale jak naleci śmieci to już niestety twardych kawałków zostawić się nie da. Co roku wiosną wymieniam wodę i myję ściany zbiornika z mułu i osadów. Bo to ozdobny zbiornik, wymurowany kostkami z granitu.
Nie napisałaś w jakim rejonie mieszkasz, bo u mnie to by chyba jeszcze nie dało się wykopać, ziemia nie całkiem rozmarzła. ja bym poczekała tydzień, bo możesz mieć problem z wykopaniem bryły.
Odkop w innym miejscu i zobacz czy ziemia rozmarzła. Jeśli tak - przesadzaj.
Danusiu mieszkam w Wielkopolsce. Wygląda na to że ziemia puściła. ale jeszcze żeby się upewnić tak jak radzisz odgrzebię głębiej i zobaczę. Dziękuję pozdrawiam.
Danusiu jakie ambitne plany!
ja już przycięłam hortki i trawy częściowo i teraz się zabieram za owocowe.
Wieje u nas niemiłosiernie!
A czy mogę coś zrobić z moim trawnikiem jest w strasznym stanie ale dalej bardzo mokry - myślę że jak zacznę grabić to wszystko wylezie!