Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Napia 23:25, 24 lut 2017

Bukiet tulipanowy cudny,a Kreska urocza i bystra Tylko pogoda za oknem byle jaka.
Gardenarium 10:36, 26 lut 2017

Milka napisał(a)
Danusiu, czy u was też tak wieje??? Jak Kreseczka???

U nas i wieje i sypie, znaczy sypało, dziś jest biało. Ale nie najgorzej jeśli chodzi o temperaturę

Kreseczka dobrze, dostała moc zabawek, sama nie wie czy bawić się z kotkiem, czy ze świnką, czy może z piłeczką

Zaczyna aportować i kiwać się z Witkiem. Jako piłka nożna służy gumowa, różowa świnka

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:37, 26 lut 2017

kaisog1 napisał(a)
Szefowo... ponieważ wiesz z czym przyjedzie mi się zmierzyć ogrodowo to mam prośbę... dużąąąąą Znasz te ogrody angielskie niemal jak własną kieszeń.... podpowiedz, którymi mogłabym się zainspirować przy robieniu tego naszego ogródka w Wawie? Styl formalny jest mi obcy.... tu trzeba przemyśleć i wiedzieć co i jak...
Sugerowałaś by zachować jeden kolor w ogrodzie.... biel, ale ja bym chciała wyjść do ogrodu i móc ściąć kwiaty do wazonu Czy da się w ten styl wpleść jednak moje ukochane pastele? Róże, niebieskości, fiolety?
I najważniejsze dla mnie teraz.... czy przy tym stylu jest jakaś lista drzew, które są temu stylowi przypisane? Pytam bo chciałabym w tym roku nasadzić drzewa w miejscach "malo twarzowych"

Wg mnie pasują piękne donice na nogach (wazy), doskonałe dopracowane nawierzchnie, kuliste drzewa formowane (wiśnie moje chociażby), różaneczniki, bukszpany koniecznie, wielkie kule w kluczowych miejscach a nie naćkane dużo małych. Róże na murach (płocie) zakrywające płaszczem kwiatów wszystko. Pod nimi byliny typu jarzmianki, orliki, niskie trawy, astilbe burgundowe.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:38, 26 lut 2017

Napia napisał(a)
Bukiet tulipanowy cudny,a Kreska urocza i bystra Tylko pogoda za oknem byle jaka.

Dziękuję, teraz już zmiana - wszędzie mam białe tulipany Zwykłe, ale jakże urocze. Uwielbiam zmiany.

Instagram Ogrodowiska
Sebek 10:44, 26 lut 2017

U mnie tym razem zagościły żółte kwiaty -bieli jak na razie mam dość
Gardenarium 11:30, 26 lut 2017

Żółte też lubię

Instagram Ogrodowiska
kaisog1 11:35, 26 lut 2017

Kochana Szefowo, nie ma pośpiechu Tym razem wszystko będzie powoli, i 15 razy pomyślane ...ale już Ci ogromnie dziękuję za pomoc Buziam mocniasto
Gardenarium 07:45, 28 lut 2017

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/13-co-robimy-w-ogrodzie-w-marcu

Instagram Ogrodowiska
Milka 08:36, 28 lut 2017

Gardenarium napisał(a)

U nas i wieje i sypie, znaczy sypało, dziś jest biało. Ale nie najgorzej jeśli chodzi o temperaturę

Kreseczka dobrze, dostała moc zabawek, sama nie wie czy bawić się z kotkiem, czy ze świnką, czy może z piłeczką

Zaczyna aportować i kiwać się z Witkiem. Jako piłka nożna służy gumowa, różowa świnka

Super wieści
Wiosna odpala, teraz juz tylko czekam na twoje porzadki, to dla nas wszystkich sygnal, rytual coroczny
magdaw 10:40, 28 lut 2017

Danusiu cebule w donicach zadołowanych już wychodzą! wiosnaaaa!!!!