Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

magdaw 14:36, 21 lut 2017

Danusiu pozdrawiam z deszczowego śląska ...i aż ci zazdroszczę tych prac sobotnich U mnie wodu po kostki wszędzie i leje non stop , topi się śnieg i leje... cudnie brrr.
I nawet myślałam żeby moje zadołowane donice już wykopać bo w nich tez stoi woda i się boję że pognije co myślisz?

ps. W moim domu od wczoraj drugi czworonóg sie pojawiał o imieniu "Wtorek" pozdrawia z moich kolan
kaisog1 14:50, 21 lut 2017

Gardenarium napisał(a)
Dziś w moim ogrodzie prawie nie ma śniegu. Prawie, bo tam gdzie nasypałam grubiej np. na konwalniki to jeszcze leży. Ale rozrzucę i nie będzie.
Szykuje się pracowita sobota, polegać to będzie na grabieniu i odkurzaniu śmieci. Tylko czy mróz nie ściśnie w Warszawie?

Nie ściśnie! Po moim trupie! Już dość tej paskudnej zimy
boguslaw_r_ 16:55, 21 lut 2017

Zapowiadają że ściśnie.
Basilikum 16:59, 21 lut 2017

kaisog1 napisał(a)

Nie ściśnie! Po moim trupie! Już dość tej paskudnej zimy

nie warto umierac dla mrozu
Gardenarium 17:02, 21 lut 2017

No więc wyciągnęłam grabie wachlarz i wygrabiłam trawniki przed domem, za garażem nie zdążyłam, ale już mam lepiej.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 17:03, 21 lut 2017

Jeśli nie będzie mrozu to w sobotę pewnie coś zadziałam. A jak zimno, to poczekam do drugiej soboty już w marcu.

Instagram Ogrodowiska
hankaandrus_44 17:42, 21 lut 2017

Też juz mam lepiej, bo swoje krokuski odkryłam spod liści. I ranniki już są, i ciemerniki! I przebiśniegi! Jeszcze nie wszystkie wygramoliły się spod ziemi, ale pierwsze szeregi juz w natarciu!
Danus, Tobie życze pracowitej soboty, a mrozom mówimy: Precz!
Ananasek 18:48, 21 lut 2017

Danusiu, czy umieszczałaś zdjęcia na ogrodowisku z tej realizacji: http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-tarasowy-w-stylu-chelsea-flower-show
Piękny ogród. czy jest już ukończony?

ps. mnóstwo słońca życzę podczas prac wiosennych. Ja już ogród wygrabiłam
jolanka 18:56, 21 lut 2017

Danusiu, mam pytanie.
Trzymałam róże szczepione na pniu w garażu. Wypusciły pędy, trochę rachityczne, jest już nawet kwiat i pąki. Czy teraz poobcinać, czy spróbować przyhamować jej wzrost wystawiając na dzień na zewnątrz. Zdjęcia wkleiłam u siebie Plizzz bo szkoda mi je stracić
Gardenarium 07:33, 22 lut 2017

Miałam taki sam przypadek, wyrosły i zakwitły mi w lutym. Teraz jeszcze nic nie rób, trzymaj tylko żeby nie uschły, staraj się obniżać temperaturę, gdy nie ma mrozu. Mróz to dla nich zabójstwo.

Nie wystawiaj, poczekaj do ciepła, wtedy przytnij i wystaw, ale nie od razu na słońce, tylko hartuj w cieniu, w razie mrozu - do garażu. Powoli przyzwyczajaj do światła. Odbiją wtedy już mocnymi pędami. Gdybyś teraz przycięła, znowu wypuszczą byle co rachityczne więc szkoda ich sił.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies