Wydawało mi się wcześniej, że w tym pięknym ogrodzie jest wszystko dopracowane, nie trzeba nic zmieniać. Lustro, rzeżba i jaki efekt. Pozdrawiam i życzę zdrówka.
Człowiek by się zanudził bez zmiany. Zrobiło się w tym kącie okropnie i trzeba było coś zrobić, zwłaszcza że kobieta czeka już rok. Od kwietnia 2016. Czyli od moich urodzin sobie siedziała
Pani Danusiu, mam do zagospodarowania rabatę 4 m długa, mam na niej posadzić róże angielskie żółta (thomas) i różowa, wymyśliłam ( nie wiem czy dobrze) że jako tło wsadzę budleję 3 szt ciemny fioletowy. Co według Pani mogłabym dodać do takiej rabaty.
Danusiu, cudnie z tą rzeźbą i lustrem, optycznie wspaniale powiększa ogród i dodaje mu "smaku".
Mam pytanie, czy Tobie obmarzły pączki liściowe miłorzębów? Pytam, bo u mnie obmarzły po tych majowych mrozach, chyba dopiero w połowie czerwca się zbiorą (jak zbiorą...).
Pozdrawiam ciepło
Ta róża ma dość ciemny odcień żółtego, róż z nią źle wygląda. Proponuję mocny róż i jasny róż. Do tego brązowe turzyce Buchanana, astilbe chińskie w lekkim fiolecie, a z tyłu różowe Annabelle ('Invincibelle')
Rozchodniki np. Purple Emperor.
Z Graham Thomas bym zrezygnowała, u mnie wymarzła, ale to dobrze, mam miejsce na inne.