Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 10:10, 12 gru 2017

Nom, tapeta jest fajna, ma się o czym marzyć, ma się o czym myśleć, planować i cieszyć się, że tapeta się spełni kiedyś Jak fajnie być ogrodniczką Nie wiem, jak nie można nie polubić tego zajęcia.

Instagram Ogrodowiska
Niezapominajka 11:42, 12 gru 2017

Czy przystrajacie drzewka lampkami świątecznymi? Kto już ubrał ogrodowe choinki?

w przyszłym roku koniecznie muszę zasadzić w ogrodzie iglaka, którego bedzie mozna przyozdobic na święta - taka moja noworoczna tapeta

oj juz wiedze te cudne bombki i swiatełka na nim - rozmarzyłam się

który iglak typu 'choinka' nie rośnie zbyt duży żeby można go było posadzic na rabacie przy scianie domu? iglaki które przychodzą mi na myśl to te z lasu ale one są ogrooomne, nie na moją mała rabatę przywejściową

Kasya 11:49, 12 gru 2017

ja ubralam w lampki swierka kaukaskiego Aureospicata polecam to drzewko
Gardenarium 17:23, 12 gru 2017

Niezapominajka napisał(a)
Czy przystrajacie drzewka lampkami świątecznymi? Kto już ubrał ogrodowe choinki?

w przyszłym roku koniecznie muszę zasadzić w ogrodzie iglaka, którego bedzie mozna przyozdobic na święta - taka moja noworoczna tapeta

oj juz wiedze te cudne bombki i swiatełka na nim - rozmarzyłam się

który iglak typu 'choinka' nie rośnie zbyt duży żeby można go było posadzic na rabacie przy scianie domu? iglaki które przychodzą mi na myśl to te z lasu ale one są ogrooomne, nie na moją mała rabatę przywejściową

Przystrajamy, jak najbardziej. Obejrzyj ten wątek https://www.ogrodowisko.pl/watek/1282-iluminacje-swietlne-i-lampki-swiateczne

Aby zrobić iluminacje, nie trzeba mieć iglaka, można zrobić na drzewie liściastym.

Karłowe są iglaki ze słowem Nana w nazwie odmiany, np Picea omorika 'Nana'.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 17:26, 12 gru 2017

To dawne czasy, teraz tak nie ubieram, za duże wszystko porosło i trzeba by było podnośnik wynajmować.

Instagram Ogrodowiska
skarabeusz 17:39, 12 gru 2017

Przyszłam się przywitać, bo dawno mnie nie było. Jak nie ma śniegu zimą, to jest lipa. Dzień krótki, ciemno i tylko wieje. Stroiki, pierniki i robótki ręczne, a najmilej jest pod kocykiem z kubkiem gorącej pomarańczowej czekolady.
Ps. Danusiu wiadomo, że wygląda to u Ciebie zajefajnie. Ja nie ubieram.
Katkak 18:05, 12 gru 2017

Danusiu cudne te iluminacje. Gdybym była kolędnikiem, kolędowałabym chyba tylko przed Twoim domem, żeby móc jak najdłużej cieszyć oczy tymi cudeńkami .
Gardenarium 18:14, 12 gru 2017

Teraz, jak pisałam, nie oświetlam. To moje początki dekorowania. Było tego dużo.

Teraz mam tak:
zielono, zielono, zielono

Gałęzie w trawach

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:15, 12 gru 2017

Na furtce mam taki sam wianek, tylko mniejszy.

A w donicach:

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:17, 12 gru 2017

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies