Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Brzozowadzie... 13:35, 08 gru 2017

Gardenarium napisał(a)

Witam równie serdecznie

Umiejętności to kwestia czasu, po 3 latach nie poznasz ogrodu.

Na to po cichu liczę, Danusiu Choć u mnie to może chwilę dłużej potrwa, bo mam czterech małych niszczycieli, którzy najbardziej w ogrodzie lubią...grać w piłkę Czasami po godzinie takiej zabawy, nie poznaję ogrodu - w odwrotnym sensie Pozdrawiam serdecznie
16:05, 08 gru 2017
Gardenarium napisał(a)
Spisałam dziś w zeszyciku zamówienia tulipanowo-cebulowe. Wyszło mi z nich 170 odmian tulipanów, może niektóre dublowałam, więc pewnie 160-150, ale biorąc pod uwagę, że było ich z każdej odmiany minimum, po 20 szt, a najwięcej pewnie z 60-70 szt, to mam posadzone około 3.500 - 4.500 cebul tulipanów. A może i więcej, ilości już mi się liczyć nie chciało. Sporo posadziłam w ponad 40 dużych pojemnikach.

Potem jeszcze rzutem na taśmę kupiłam przeceny w LM - 49% chyba więc tych już nie zapisywałam.

Co przetrwa atak nornic - nie wiem Ale w donicach powinny być w całości do wiosny

Tak więc, moja najbardziej oczekiwana wiosna tulipanowa, zakwitnie w kwietniu/maju.
Z utęsknieniem czekam na wiosnę

Danusiu chyba działkę dokupiłaś bo gdzie dołujesz te pojemniki Ilość cebul powala na kolana,ogrom pracy.Wiosna u Ciebie będzie cudowna
Gardenarium 08:13, 09 gru 2017

Kaska, mam przecież bazę, zaplecze, tam miejsca do końca życia mi starczy i nie wykorzystam

Ten ogród obecny uważam za skończony i choć ogród "nigdy nie jest skończony" (takie panuje przekonanie) - w bukszpanowym nic już nie wymyślę, bo mi się już po prostu nie chce go zmieniać. Jestem w 100% zadowolona z efektów.

Teraz odpoczywam i się napawam strukturą, spokojnym kolorem i szmerem wody
I odbiciem roślinności w lustrach. I detalami, które zbierałam tyle lat. Można powiedzieć - osiadłam na laurach

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:26, 09 gru 2017

Tak to wygląda w części, bo ciągnie się dalekoo...
Prawie wszystkie odmiany są opisane na etykietkach. Reszta cebul w gruncie.

Instagram Ogrodowiska
09:59, 09 gru 2017
Robi wrażenie taka ilość donic a jeszcze jak napisałaś,że nie zmieściły się wszystkie w kadrze.Napracowałaś się niesamowicie.A te donice będziesz jeszcze okrywać jakimś stroiszem po wierzchu?Swoich raptem mam parę doniczek chciałam zostawić w garażu na zimę ale zadołuję tak jak Twoje.Udanego weekendu Danusiu,należy się Tobie wypoczynek
Basilikum 10:10, 09 gru 2017

Alez sie bedzie dzialo na wiosne
juz niemoge sie doczekac
Wendy79 11:11, 09 gru 2017

Danusiu, przeczytałam w Magnolii, że to ostatni jej numer. Od pewnego czasu czekałam zawsze, żeby przeczytać Twój artykuł i Kasi Bellingham, a tu taka wiadomość...
Gardenarium 21:27, 09 gru 2017

Ja zrezygnowałam w listopadzie, zapowiedziałam, że w grudniu to mój ostatni art., a potem w międzyczasie dowiedziałam się, że tak, likwidują pismo. Tak zadecydował wydawca, czyli Agora.

To był grudzień:

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:28, 09 gru 2017

Mam stałą rubrykę w Werandzie. Była Magia traw w listopadzie

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:28, 09 gru 2017

W styczniu będzie o ostrokrzewach.)

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies