Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 14:36, 10 lut 2018

Świerk serbski 'Nana'może?

Instagram Ogrodowiska
Madzenka 14:37, 10 lut 2018

Uwielbiam zapach hiacyntów, nie wyobrażam sobie domu zimą bez ich zapachu

Leży u Ciebie śnieg? Bo ja dzisiaj w słońcu i na mrozie wycięłam seleria jesienną. U mnie od połowy marca ma się zacząć porządna ciepła wiosna, skąd przewidywania ze wiosna nadejdzie późno? Wole żyć w przekonaniu, ze moje prognozy się spełnią
Gardenarium 14:37, 10 lut 2018

Publikacja w najnowszej Werandzie

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:42, 10 lut 2018

Madzenka napisał(a)
Uwielbiam zapach hiacyntów, nie wyobrażam sobie domu zimą bez ich zapachu

Leży u Ciebie śnieg? Bo ja dzisiaj w słońcu i na mrozie wycięłam sesleria jesienną. U mnie od połowy marca ma się zacząć porządna ciepła wiosna, skąd przewidywania ze wiosna nadejdzie późno? Wole żyć w przekonaniu, ze moje prognozy się spełnią

U mnie śnieg taki szczątkowy, mało, ale leży.
Ja też wolę tak nie myśleć, ale pewna znana ogrodniczka powiedziała, że z jej obserwacji tak wynika. Bo nie zmroziło ziemi na jesieni nagle i nie zamknęło ciepła w glebie. Tylko mroziło powoli i teraz będzie długo odmarzać.

Ale też wolę nie wierzyć.

Instagram Ogrodowiska
Ewik 19:55, 10 lut 2018

Gardenarium napisał(a)

Ja też wolę tak nie myśleć, ale pewna znana ogrodniczka powiedziała, że z jej obserwacji tak wynika. Bo nie zmroziło ziemi na jesieni nagle i nie zamknęło ciepła w glebie. Tylko mroziło powoli i teraz będzie długo odmarzać.

bociany ponoć już lecą do nas, wiec trzymajmy sie tego że będzie szybka i ciepła wiosna
sylwia_slomc... 20:11, 10 lut 2018

Gardenarium napisał(a)

Koło Krakowa podobno bociany już widziano, gęsi już nad Polska kluczami lecą.
A ja jak tylko jest lekko na plusie to na kretówkach się ślizgam bo miękkie.
Głęboko nie zamroziło Danuś bo tylko jedna noc było -9, a tak to tylko -1 do -3 w nocy, bo w dzień generalnie koło zera lub na plusieWodę w oczku miałam zamrożoną maks na 10 cm i już dawno puściło. A rok temu ziemia była zamarznięta w głąb na jakieś 50-70cm....wiem bo nam słupy elektryczne wtedy wkopywali
Gardenarium 22:24, 10 lut 2018

No to się cieszę, masz rację Sylwio

Instagram Ogrodowiska
frezja 22:42, 10 lut 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Koło Krakowa podobno bociany już widziano, gęsi już nad Polska kluczami lecą.
A ja jak tylko jest lekko na plusie to na kretówkach się ślizgam bo miękkie.
Głęboko nie zamroziło Danuś bo tylko jedna noc było -9, a tak to tylko -1 do -3 w nocy, bo w dzień generalnie koło zera lub na plusieWodę w oczku miałam zamrożoną maks na 10 cm i już dawno puściło. A rok temu ziemia była zamarznięta w głąb na jakieś 50-70cm....wiem bo nam słupy elektryczne wtedy wkopywali

Dzisiaj widziałam klucz gęsi...bardzo mnie to zdziwiło; niemniej jednak coraz bliżej nam do ciepełka.
sylwia_slomc... 23:41, 10 lut 2018

frezja napisał(a)

Dzisiaj widziałam klucz gęsi...bardzo mnie to zdziwiło; niemniej jednak coraz bliżej nam do ciepełka.

Jak mnie się tęskni za słoneczkiem....miało być dzisiaj, ale nie było
basia3012 00:30, 11 lut 2018

Danusiu, dzięki za dobre rady, zawsze można na Ciebie liczyć. Wspaniale mieć miejsce i osobę której można się poradzić i uzyskać pomoc w sprawie roślin. Dziękuję.
Długo nie mogłam się zdecydować jakie świerki posadzę wiosną w ogrodzie. I długo zawracałam Ci głowę moimi rozterkami. Bo, że przy ulicy posadzę świerki serbskie( 6 szt) to wiedziałam już dawno. Ale wczoraj wreszcie zdecydowałam, że i w ogródku będzie to samo czyli też świerki serbskie 4szt. Jeszcze raz dziękuję. Bardzo serdecznie dziękuję też innym osobom, które służyły mi radą. Pozdrawiam.