Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 11:16, 19 lut 2018

Sadzonki penstemonów pobrane 4.02 już rosną

Tak wyglądały w gruncie podczas odrywania sadzonek

Po wsadzeniu

a dziś już rosną

Instagram Ogrodowiska
Wiolka5_7 11:34, 19 lut 2018

Podziwiam wysiewy ,gdzie ty to Danusiu posadzisz?
Brzozowadzie... 11:35, 19 lut 2018

Jak ja lubię patrzeć na czyjąś pasję, jak nią żyje... Przepięknie patrzeć na Ciebie, Danusiu..Pozdrawiam ciepło. Agata
fasola 11:47, 19 lut 2018

Witam,

Danusiu kiedy można przycinać choinę kanadyjską i świerki serbskie? Mój ogród jest w północno-wchodniej Polsce, strefa 5B.
Z choiny mam żywopłot, jeden już osiągnął docelową wysokość, a drugi dopiero rośnie - czy ciachać czubki?
Ze świerka mam szpaler przy ogrodzeniu, ale świerki (wys. ok 3,5 m) były z przeceny i są lekko asymetryczne. Chciałabym je wyrównać i wzmocnić. Jak mam zrobić to cięcie? Z choiną sobie radzę, a świerków boję się ruszać.

Pozdrawiam,
Fasola
Gardenarium 12:17, 19 lut 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Podziwiam wysiewy ,gdzie ty to Danusiu posadzisz?

Nie martw się, posadzę

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 12:17, 19 lut 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Jak ja lubię patrzeć na czyjąś pasję, jak nią żyje... Przepięknie patrzeć na Ciebie, Danusiu..Pozdrawiam ciepło. Agata

ja tak samo, jak patrzę na Was

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 12:18, 19 lut 2018

fasola napisał(a)
Witam,

Danusiu kiedy można przycinać choinę kanadyjską i świerki serbskie? Mój ogród jest w północno-wchodniej Polsce, strefa 5B.
Z choiny mam żywopłot, jeden już osiągnął docelową wysokość, a drugi dopiero rośnie - czy ciachać czubki?
Ze świerka mam szpaler przy ogrodzeniu, ale świerki (wys. ok 3,5 m) były z przeceny i są lekko asymetryczne. Chciałabym je wyrównać i wzmocnić. Jak mam zrobić to cięcie? Z choiną sobie radzę, a świerków boję się ruszać.

Pozdrawiam,
Fasola

Ja bym cięła na pewno po 15 marca. Bo do końca lutego spore mrozy idą więc zabraniam Dopiero jak odpuści zima i będzie szło na ciepło.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 12:22, 19 lut 2018

Jedną sadzonkę penstemona chyba uszczknę, bo robi się wysoka.
Ciekawa jestem jaki kolor uszczknęłam, ale podejrzewam, że ten

albo jaśniejszy

Instagram Ogrodowiska
marekm 12:40, 19 lut 2018

piękne kolory chce się wiosny...Danusiu jak będziesz miała chwilę to zajrzyj do mnie proszę, mam jedną wątpliwość odnośnie drzewek prowadzonych na płasko, apropo Twojego artykułu
marekm 12:50, 19 lut 2018

strasznie Ci zazdroszcze (oczywiście pozytywnie) Twojego buka riversii- w mojej opinii król ogrodu- ja oprócz żywopłotu z czerwonego buka, którego musiałem z Holandii sprowadzić mam jeszcze 3 szt w tym jeden w formie płaczącej i dwa strzeliste-niestety nie znajdę już miejsca na kolejnego, za mała działka żeby pomieścić wszystkie okazy ale na szczęście można podziwiać na forum