Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 16:07, 11 mar 2015

Aż tak daleko sięga pamięć? Niemożliwe

Instagram Ogrodowiska
margi 16:11, 11 mar 2015

Ja również dziękuję za pozdrowienia i pozdrawiam,jesteś Danusiu cudowną dobrą wróżką
Mala_Mi 17:16, 11 mar 2015

Gardenarium napisał(a)
Ponownie------

W zeszłym roku inauguracja była 1 marca, a krokusy zakwitły 15 marca, oj chyba jeszcze u mnie daleko do zakwitnięcia w tym roku.

O kurcze.. to rok temu miałam wszytko miesiąc wcześniej.. bo krokusy 11 lutego, a w tym roku 28 lutego... a zwykle 8 marca

Też kocham wiosnę... na krokusy zapraszam do siebie Powrzucałam fotki..
nawigatorka 17:33, 11 mar 2015

Gardenarium napisał(a)
Nie wiem czy można, pewnie można - tylu jest teraz ekspertów, nie wiem czy się wcinać ja robię, bo jak piszę potem to już po robocie. Wy możecie poczekać. Ja tnę nawet róże, wszystko. Co nie oznacza, że trzeba mnie naśladować, wszystko zależy od rozkładu pogody, ale termin w tej chwili czyli dokładna data nie ma już takiego znaczenia jak dwa tygodnie temu.

Cięcie można rozłożyć na etapy. Ja tnę wszystko. Jutro idę w teren.

I ja również uważam Ciebie Danusiau za największego eksperta proszę jeszcze raz o pouczenie w sprawie cięcia moich nowoposadzonych Serbów-napisałaś u mnie ze mam ciąć a na wątku o serbach inni radzą by nie w tym roku.doradz proszę czy ciąć jeśli to świeżo posadzone drzewa i ile?
Gardenarium 07:44, 12 mar 2015

Ciąć, nie ciąć, oto jest pytanie. Weszłam dzisiaj i ostatecznie się im przyjrzałam.

Czy teraz ciąć - owszem. Czy w ogóle ciąć ? - nie ciąć.

Termin ok, ale czy to robić - nie. Twoje świerki są ładne i nie wymagają cięcia.

Ja mam jedne cięte (szpaler, żywopłot) a drugie nie - mają się idealnie i poszły wysoko, pod druty. A nawet je prześcignęły mocno.

Instagram Ogrodowiska
ana_art 08:37, 12 mar 2015

Danusiu bo jest nowy sezon, każdy chciałby coś porobić, a tu tyle wątpliwości. Przeczytałam właśnie Twój artykuł o trawniku i też zadaje sobie pytanie, wertykulować już czy jeszcze poczekać? Ot pytanie
Pszczelarnia 10:06, 12 mar 2015

Danusiu, na stronie głównej wisi wciąż artykuł o zabezpieczaniu roślin na zimę. Jak przegonić tę zimę z tego artykułu?
Gardenarium 10:08, 12 mar 2015

ana_art napisał(a)
Danusiu bo jest nowy sezon, każdy chciałby coś porobić, a tu tyle wątpliwości. Przeczytałam właśnie Twój artykuł o trawniku i też zadaje sobie pytanie, wertykulować już czy jeszcze poczekać? Ot pytanie

Wkleiłam na Fecebooka, żeby ludzie się szykowali.
Z wertykulacją poczekać jak się ma tylko jeden ogród, jeszcze forsycje nie kwitną, ale ja wertykuluję już w ogrodzie z lustrem. Bo mam nie tylko ten jeden ogród. W ostatnich musiałabym w maju to robić

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:09, 12 mar 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Danusiu, na stronie głównej wisi wciąż artykuł o zabezpieczaniu roślin na zimę. Jak przegonić tę zimę z tego artykułu?

Wisi bo muszę nowe zamieścić, wtedy spadnie na drugą stronę, a nowych nie piszę bo mam co innego do roboty, ot problem natury : brak czasu.

Instagram Ogrodowiska
tusiawka 21:56, 12 mar 2015

Gardenarium napisał(a)
Ponownie------

W zeszłym roku inauguracja była 1 marca, a krokusy zakwitły 15 marca, oj chyba jeszcze u mnie daleko do zakwitnięcia w tym roku.

Tak mnie to zdjęcie zainspirowało wczoraj, że jak dzisiaj pojechałam po krokusy (których z resztą nie bło) i trafiłam taką odmianę narcyzów, to kupiłam, aż 6 doniczek. Pozdrawiam.