Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

LewOgrodowy 09:56, 24 mar 2015

Obecność na tym portalu, na tym forum spowodowała u mnie przełom nie tylko na niwie ogrodniczej. Pozwoliła mi zmienić życiowe priorytety (o dziwo...), nadała inny kąt patrzenia na życie oraz dodała motywacji, rozpędziła mnie w drodze do spełnienia mojego marzenia.
Ile rzeczy dzięki temu forum robiłam po raz pierwszy! Wicie wianków, sadzenie nowych, nieznanych mi roślin, robienie kucyków trawom na zimę i dużo, dużo więcej...
Stwierdzam, że jestem teraz inną osobą, niż byłam przed Ogrodowiskiem. Były też chwile trudne, ale tak chyba musi być w procesie "ozdrowieńczym".

Dziękuję.
Jestem tu codziennie.
Olili 10:13, 24 mar 2015

Gardenarium napisał(a)
Wzruszyłam się wpisami i ryczę Ryczę mocno i obficie

Co by było, gdyby Ogrodowiska nie było... to mnie wzruszyło niesamowicie...

A czasem mam chwile załamania, taka myśl mi przychodzi, po co mi to było?

Ale jak widać warto, skoro to pomaga ludziom

Danusiu !!

OGRODOWISKO jest dla mnie terapią...kiedy tylko mogę być na forum to zaglądam do Ciebie.....piszę znacznie rzadziej,po pierwsze dlatego,że nie przychodzi mi to z łatwością, a po drugie by nie trąciło wazeliniarstwem gdyż tutaj zawsze zostawia się ochy i achy ,bo zawsze jest przepięknie, zawsze z klasą ,zawsze na najwyższym poziomie.
Kasik 10:15, 24 mar 2015

I cóż napisać? Chyba tylko tyle, że znajdując Ogrodowisko, znalazłam w życiu kolejne szczęście.
W czasie, kiedy już życie toczy się swoim rytmem, kiedy każdy dzień jest prawie do przewidzenia, kiedy człowiek myśli, że to co najpiękniejsze już za nim. Właśnie wtedy zrozumiałam co jeszcze przede mną.

Każdego dnia tu wpadam by ładować akumulatory.

Dziękuję Danusiu - "Masz na sumieniu" szczęśliwego człowieka
rozark 10:28, 24 mar 2015

prosisz i masz
nie ma nic lepszego w chwili zwątpienia
asiek 11:16, 24 mar 2015

OGRÓD MIŁOŚCIĄ NATCHNIONY

Taki jest właśnie Twój ogród Danusiu.
Stworzyłaś miejsce pełne poezji.
Spacerując wirtualnie po Twoim Miejscu na Ziemi czuję ukojenie, słyszę szum traw, śpiew ptaków, cykanie świerszczy. Czuję zapach choin, jesiennych chochołów, a czasem nawet domowego ciasta i kawy.

Dziękujemy za inspiracje, za Twoją pasję, którą tak ofiarnie z nami się dzielisz.

Dziękujemy za miejsce w Twoim ogrodzie i Ogrodowisko, które dzięki swojej magii przyciąga serdecznych (jakby nie z tego kraju) ludzi.

Wpisuję się dopiero dzisiaj, ale gotowa na odzew

Asia

ps. Pozdrowienia dla Wszystkich "Ogrodowiskowiczów"

Gardenarium 11:20, 24 mar 2015

gruba_dynia napisał(a)
Danusiu, mam pytanie o podlewanie U nas deszcz padał baaaardzo dawno, czy iglaki teraz podlewać? Szczególnie martwię się o mój żywopłot z tui aureospicata, wygląda średnio i nosi mnie żeby go trochę podlać.

Podlewać, podlewać podlewać, zrosić po wierzchu, zmyć zimowy kurz, niech się napije i oddycha

Instagram Ogrodowiska
ewakatowice 11:24, 24 mar 2015

Danusiu, cisa posadziłam właściwie aż cztery (tu śmiech) mam je przyciąć od razu.
Ściankę chcę mieć piknę

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4072-miejsko-sielsko?page=59

PS. Kocham Cię
Gardenarium 11:28, 24 mar 2015

Instagram Ogrodowiska
wiunia 11:54, 24 mar 2015

Olili napisał(a)

Danusiu !!

OGRODOWISKO jest dla mnie terapią...kiedy tylko mogę być na forum to zaglądam do Ciebie.....piszę znacznie rzadziej,po pierwsze dlatego,że nie przychodzi mi to z łatwością, a po drugie by nie trąciło wazeliniarstwem gdyż tutaj zawsze zostawia się ochy i achy ,bo zawsze jest przepięknie, zawsze z klasą ,zawsze na najwyższym poziomie.

Ja podpisuję się pod tym postem obiema rękami-kocham Ogrodowisko !!!!!
07_Rene 12:23, 24 mar 2015

Zaglądam i pozdrowienia zostawiam
Ciężko za każdą wizytą ślad po sobie zostawić, bo brakuje słów zachwytu, a głupio ciągle to samo pisać... Ale powiem to jeszcze raz: Piękny, niepowtarzalny ogród macie Danusiu Spokojnie mogę też powiedzieć, że funkcjonuje w ogrodnictwie już "styl Danusiowy"
To forum jest kopalnią wiedzy... Miejscem, gdzie można się nie tylko wiele nauczyć, zainspirować, ale też zmotywować do pracy, skąd można czerpać siłę i energię.
Tak sobie myślę, że chyba to forum nie miałoby takiej "siły", gdyby nie Ty, i to że się ujawniłaś. Choć wiem, że to ma plusy i minusy, cieszę się, że dajesz radę...