Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Olili 08:59, 27 mar 2015

Znów tu buszowałam
kaisog1 12:30, 27 mar 2015

justi napisał(a)
Danusiu mam problem z mchem w trawniku. Wertykulowałam w dwie strony, potem jeszcze wygrabiałam takimi pazurkami-grabkami, mchu było duzo, jeszcze go zostało. Chciałam zapytać czy masz jakieś doświadczenia z nawozami na trawnik z mchem, czy one rzeczywiście działają? No i czy sypać takie nawozy jak się ma psa?

Mam doświadczenie z mchem i nawozami.... U Teściów trawnik został zjedzony przez mech... Stosowaliśmy nawóz na mech i faktycznie efekt był. Mech brązowieje i trzeba go potem wygrabiać. Faktem jest, że jak sie ma duży trawnik i mech to koszty sypania nawozów są straszne.... A co do psa to nie możesz go wtedy puszczać na ogród. Nawóz musi się rozpuścić czyli albo sypiesz gdy deszcz albo podlewasz. Niestety mech wraca co roku w takiej samej ilości albo i większej... także co roku sypiemy. Poza tym mamy kwaśną glebę więc wapnujemy (teraz juz nie bo cała trawa idzie do wymiany)
boguslaw_r_ 12:52, 27 mar 2015

Jestem na stanowisku
Milka 12:55, 27 mar 2015

Trzymam kciuki cały czas, choc u mnie tez wczoraj szpital, znowu z synem. Powoli się jednak normuje, buziaki
malgorzata_s... 21:20, 27 mar 2015

Dzisiaj uświadomiłam sobie coś ciekawego. Zaplanowałam rabatkę tak niby z głowy.
Tło to szmaragdy, przed nimi pissardi i ML, później wanilki a na przedzie rozchodniki.
Nigdzie nie mogłam znaleźć szczepionych wysoko pissardi. Wpisałam w google i oczywiście co i rusz
strony Ogrodowiska. No i co widzę? To nie mój pomysł wcale To zestawienie ogrodowiskowe po prostu. Danuś Ty nawet nie wiesz jaki masz na nas wpływ Kształtujesz gusta
muza 04:24, 28 mar 2015

Zalogowany podglądywacz serdecznie pozdrawia tofam tu bywać , perfekcyjny ogród oglądać .Wieczorową porą zawsze zaglądam do bukszpanowego , a dopiero potem za książkę chwytam. Zostawiam
chojna 06:41, 28 mar 2015

Świeżo mielona kawa o wpół do siódmej w sobotę to idealny czas na Bukszpanowy...
Kto ma ochotę, zapraszam.
Tymczasem pozdrawiam i zachwyty zostawiam

Danusiu już nie mogę się doczekać książki.
Myślałam na wydrukowaniem i skatalogowaniem Twoich artykułów.
Czy nie ma na stronie opcji "wersja do wydruku" żeby nie"drukować całej strony i komentarzy? Może ja taka nieudolna.
waldek727 16:49, 28 mar 2015

Przychodzę i ja ,,poprzytulać" się trochę do Szefowej bo pomyśli, że o niej zapomniałem.
Samo zaglądanie do wątku jeszcze nie świadczy o mojej w nim aktywności.
Danusiu. Przesyłam Ci z wiosną same pozytywne fluidy. Niech pomagają Ci tworzyć ogrody inspirowane naturą w/g Twoich własnych pomysłów. Promuj jak najwięcej te nowe trendy w ogrodnictwie również i na ,,Ogrodowisku".
W przeciwnym razie co poniektórzy zakulkują się tu i zamiskantują po same uszy.
Hortensja 22:35, 28 mar 2015

gdzieś mi umknęło więc dopytam - ksiązka na którą czekamy będzie o Bukszpanowym czy to zbiór danusinych realizjacji??

i przede wszystkim kiedy możemy spodziewać się ksiązki na sklepowych półkach?
Gardenarium 09:15, 29 mar 2015

"Jak zaprojektować ogród marzeń" - bardzo trudny i złożony temat, na który nikt w Polsce się nie porwał ponad tysiąc zdjęć najlepszych inspiracji światowych i moje projekty oraz zdjęcia z realizacji poprzeplatane ze zdjęciami z najpiękniejszych ogrodów świata.

Kompendium wiedzy dla amatora jak sam ma zaprojektować swój ogród. Nie jest to podręcznik ani dla studentów ani dla zawodowców.

Pozdrawiam wszystkich. Obecnie mam ważne sprawy rodzinne, przepraszam za brak reakcji i brak odpowiedzi w wątkach

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies