Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

frezja 15:40, 20 gru 2015

Gardenarium napisał(a)
Melduję co następuje:

- w dniu 13 listopada oddałam swój aparat do naprawy, pękł dekielek od wkładania karty SD
- po jakimś czasie mniej więcej 2 tyg. dodzwoniłam się i dowiedziałam się, że aparat jest naprawiony i prawdopodobnie dotrze do punktu gdzie go oddałam w czwartek, Pani poinformowała, że najlepiej przyjechać po południu, będzie pewne
- ostrożnie pojechałam w piątek
- aparatu nie było. Pani poinformowała, że ma go w samochodzie technik...hmm, będzie go woził? Pytam, do kiedy? - nie wiadomo, bowiem technik podobno jest od naprawy..więc po co wozi mój aparat w nieskończoność?
Do chwili obecnej aparatu nie mam i nie wiem, co się z nim dzieje.
Ja nie jestem od organizacji komuś pracy, ale na mój chłopski rozum to firma zarabia jak wykonuje usługę i przekazuje naprawiony sprzęt klientowi, który płaci. Wożenie raczej się nie opłaci nikomu...

Podejrzewam, ze mój aparat będzie nie do odzyskania, w przeciwnym wypadku miałabym go już w domu

Wg umowy, ostateczny termin naprawy jest 27 grudnia, czyli 44 dni dni, gdy niezbędna jest wymiana czegoś, co ma zostać dostarczone z zewnątrz.

Co o tym myśleć, groźby i prośby nie pomogły, ani to, że to moje narzędzie pracy. Czekam zatem do 27 grudnia hmm..

Co mi radzicie?

Póki co robię zdjęcia dużym Markiem II, ale on źle robi w złym oświetleniu.

Danusiu..znam fajne forum na facebooku tam mogą pomóc w takich sprawach. PROSZĘ:
https://www.facebook.com/groups/ReklamacjaTowaru/
Gardenarium 15:59, 20 gru 2015

Raczej nie, bo to nie reklamacja dotycząca naprawy a nie zakupu.

Instagram Ogrodowiska
frezja 16:05, 20 gru 2015

Gardenarium napisał(a)
Raczej nie, bo to nie reklamacja dotycząca naprawy a nie zakupu.

Nie szkodzi..przepisy też to regulują.Powodzenia zatem.
gobasia 16:14, 20 gru 2015

Danusiu ,jeżeli będziesz miała nadal problem z odzyskaniem zgłoś na policji.
Moja córka tak miała z laptopem,a to technik gdzieś go ma ,a to nie ma technika,a to dali jej nr do tego pana to nie odbierał a najlepsze chcieli jej dać drugi .wkurzyła sie i zgłosiła na policji,no i znalazł się na drugi dzień.
Gardenarium 17:07, 20 gru 2015

Taki mam zamiar, gdy poczytałam na ich temat komentarze.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 17:09, 20 gru 2015

frezja napisał(a)

Nie szkodzi..przepisy też to regulują.Powodzenia zatem.

Sę tacy co mają gdzieś przepisy i handlują częściami z serwisowanych aparatów.
Znajdź mi przepis że mają mi oddać aparat. Jak ktoś nie chce oddać, to nie odda.

Instagram Ogrodowiska
Flower1 17:47, 20 gru 2015

Danusiu zycze powodzenia z aparatem ,uwielbiam Twoje zdjecia.
Katkak 17:47, 20 gru 2015

Gardenarium napisał(a)

Znajdź mi przepis że mają mi oddać aparat. Jak ktoś nie chce oddać, to nie odda.

Danusiu Gobasia ma rację, powiedz im, że zadzwonisz na Policję i zrób to nawet przy nich. Uwierz mi - pomoże .
frezja 18:38, 20 gru 2015

Gardenarium napisał(a)

Poczytałam komentarze o tej"prężnej" firmie..;teraz wszystko jasne.
justi 19:54, 20 gru 2015

Danuś ja oddawałm kiedyś obiektyw do naprawy w ostatnich dniach reklamacji, bałam się ale wszystko naprawili i odesłali. Jednak firma od firmy się dużo różni. Na Twoim miejscu zgłosiłabym na policję. Pójść nie zaszkodzi, może coś doradzą, może zainterweniują.