Danusiu Kochana
na Twoje ręce dla Ciebie i całej Rodzinki
życzę zdrowych,radosnych przepełnionych miłością Świąt Bożego Narodzenia.
Ściskam mocno
Marta.
Wesołych świat i szczęśliwego nowego roku żebyś dalej tryskała tyle energia co w ostatnich latach spełnienia marzeń i wszystkiego co sobie życzysz kondzio z A.
W niektóre donice sadziłam po kilkadziesiąt szt jedna wersja kolorystyczna, np. same białe ale tulipany. narcyzy i coś tam jeszcze..Będzie kwitło po kolei, rozłożone w czasie, najpierw narcyzy, potem tulipany.
Inne pojemniki wielkich rozmiarów, ponad metr średnicy - wg konkretnej wersji kolorystycznej, ustalonej wcześniej, jakiej... to się okaże na wiosnę.
Ważne jest, żeby nie naćkać wszystkiego jak leci. No chyba, że jest konkretny zamysł np. na łączkę tulipanową, ale to też kolory trzeba dobrze dobrać. Najlepiej wtedy powtórzyć podobną wersję w gruncie w ogrodzie.
Wiosną zamieszczę artykuł, gdy będą wyniki w postaci fotografii tego, co zrobiłam jesienią.
Wiem jednak, że dużo siły mi potrzeba aby przytargać te pojemniki spod ziemi wykopane do ogrodu. Gdzie je ustawię? Nie mam pojęcia teraz.
Nie wiem jak Wy, ale ja myślę sobie, styczeń zleci szybko, a w lutym to już czasem się kwiatki stawia w ogrodzie Więc jestem dobrej myśli o rychłym nadejściu wiosny.
A może zimy wcale nie będzie? - czego szczególnie sobie życzę, bo wiem że są sympatycy zimy też. Nie będę odbierać tej przyjemności. Jak dla mnie zima może nie istnieć.
Danusiu taką zimę jaka jest teraz uwielbiam, w ogrodzie są dalej piękne soczyste kolory, ogród niepostrzeżenie z jesiennego przechodzi- mam nadzieję- we wczesnowiosenny. Już odliczam dni do rozpoczęcia sezonu
Teraz przyjemności, prezenty, dekoracje, mniej przyjemne sprzątanie domu (przynajmniej dla mnie), jedzonko dobre (nie dla mnie bo mam dietę...hmmm nawet w święta) poświęcam się dla zdrowia, żeby mieć siły się zginać i przyklęknąć
Pokonywać kolejne wyzwania jakie ten Nowy Rok przyniesie. Dużo wysiłku i myślenia przede mną