Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

Iwk4 17:39, 09 maj 2017

lojalna_ napisał(a)

Beatko ja też wyciągam pudełeczko avw nim mam opakowania i czytam. Nie mam głowy do nazw zawsze ściągami sie poskuguje )))

Mam tak samo. Na opakowaniach napisałam, na jakiej rabacie sadziłam

Jola, padał u mnie śnieg
A teraz świeci słońce . Zimno.

lindsay80 08:49, 10 maj 2017

Jola, jak u Ciebie z mrozem było, dotarł? Do mnie niestety tak.

Czytam, że Edenkę kupiłaś - posadź w jakimś osłoniętym miejscu, bo moje 4 szt. w tym przemarzły, dobrze, że przy ziemi odbijają.
Iwcia 10:28, 10 maj 2017

Wpadam z rewizytą. Pozdrawiam cieplutko tej mroźnej wiosny.mam nadzieję że obejdzie się bez strat
ogrodomaniaczka 11:27, 10 maj 2017

Moja część bukszpanów podobna do Twoich , ja w marcu opryskałam miedzianem a następnie jadę z Mazanowym octanem wapnia , brązowe liście nie znikną wiec trzeba wyciąć ale po OW zauważyłam bardzo dużo nowych przyrostów więc może uratuję chociaż część bukszpanów
inka74 08:02, 11 maj 2017

Jolu - z tymi buksami to ja bym z Danusią porozmawiała. Dokładna identyfikacja tego co im zaszkodziło pomoże uchronić inne bukszpany bo ty ich trochę jednak masz. Nie wiem czy wycięcie pomoże czy opryski czy może trzeba całe wyrzucić. Nie wiem, ale jak obserwuję na różnych wątkach problemy z buksami to zastanawiam się czy to nie zależy od odmiany i skąd pochodzą. Mam wszystkie kulki starsze zrobione z buksów od teścia. Stare odmiany. Nigdy nie pędzone nawozami. Nigdy nie pryskane żadnymi specyfikami. Od 6 lat u mnie i nigdy nie miałam z nimi problemu. W ubiegłym roku zachciało mi się obwódki. Kupiłam marketowe i te zachowują się kompletnie inaczej. Podmarzają. Mam wrażenie że były mocno pędzone bo w ubiegłym roku nie cięłam ich, sporo urosły i... podmarzły w 1/3. Może dlatego, że małe bardziej je trafiło. Nie wiem.
kamasja 10:40, 11 maj 2017

Jolu macham!
gierczusia 12:10, 11 maj 2017

Dalej ten problem z buksami ????... oo ja ciem...jak nie mróz to choróbska
Buziol
lojalna_ 08:17, 16 maj 2017

Dorota123 napisał(a)
Taka ilość tulipanów robi wrażenie, ciekawe ile nam w przyszłym roku z nich powtórzy kwitnienie.

Niektóre nasze koleżanki pokusił się o zestawy tulipanków które powtarzaja kwitnienie. Mirelka zrobiła listę . Jednak zawsze to niespodzianka . Oby wszystkie powtórzyły .))Dorotko pozdrawiam miło ))
lojalna_ 08:17, 16 maj 2017

Kasia_CS napisał(a)

cóż zrobić początkująca jestem jeszcze mocno

Ja też początkująca ))))
lojalna_ 08:19, 16 maj 2017

Iwk4 napisał(a)

Mam tak samo. Na opakowaniach napisałam, na jakiej rabacie sadziłam

Jola, padał u mnie śnieg
A teraz świeci słońce . Zimno.

Iwonko zimnica cały czas a tutaj koniec maja prawie ....
Ciekawa jestem czy zawilce zostaną u Ciebie ))