Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lojalna_ 18:06, 06 wrz 2017

Iwk4 napisał(a)
Jolu, piknie. Zimą przyjdę na spis i opis twoich powojników. Dobrze? Masz tam spawaną kratkę na podpory? Jak jest umocowana do muru?
I co masz za trawy przy tarasie? To rozplenice? Czy może miskanty?

Iwonko lista powojnikow jest bardzo krotka mogę Ci ją bez problemu powtórzyć zima

5 sztuk MCSKLODOWSKA

1 sztuka Happy Diana

1 sztuka Sympatia w donicy a nie w gruncie.

Podpory są spawane z prętów nie dotykają płotu są głęboko wbite w ziemię .od podpory do przęsła jest przywiązana gumka by powojnik mógł się piąć na płot ale nie korzysta hihi

Przy tarasie rozplenice te ogróżne i miskant huron sunrise. Są tam jeszcze trzy molinie ale każda okazała się być inna wiec wymienię je na miskanty KF juz tam siedzą a molinia wiosna do przesadzania )
lojalna_ 18:09, 06 wrz 2017

Kindzia napisał(a)
Jolcia...i ogród, i zdjęcia piękne, jak zawsze zresztą Bardzo lubię takie uporządkowane estetyczne ogrody, ale to wiesz przecież

Powojnikowej Maryśce zawiąż czerwoną kokardkę, bo Ci niezwyczajnie rośnie!

Przywiozłam niedawno z Lublina dwa zawilce...mam nadzieję, że będą piękne takie jak Twoje

Zawilce bardzo lubię jednego przesadziłam i musiałam przyciąć i po dwóch tygodniach ma paczki taki maluch .

Napewno Kasiu będą Ci fajnie rosły jak wszystko
lojalna_ 18:10, 06 wrz 2017

eee_taam napisał(a)

my tez kominkowo ....romantycznie ...nostalgicznie zaczyna sie robić ale mam nadzieje ze przynajmniej do końca paxdziernika jeszcze bedziemy sie cieszyc ogrodem.

Kominek odpalony chwila odpoczynku
lojalna_ 18:11, 06 wrz 2017

Kawa napisał(a)
Joluś śliczna ta Twoja hacone!
i rozchodnik matrona pięnie się komponuje
mus kupic chyba bo długo si przed nim wzbraniałam a ostatnio jakoś mi się go chce

pięknie masz i tyle
leos i u mnie śliczny

Leosia jak widać niezawodne som )
Ja się broniłam przed rozchodnika mi a teraz mnie wzięło )))
MirellaB 19:59, 06 wrz 2017

Chciałam się pozbyć wszystkich rozchodników, ale ostatecznie połowę zostawiłam i się cieszę
Msazalka18 23:08, 07 wrz 2017

Luki napisał(a)

Jak Ty to robisz, że ogród jest piękny wszystko do siebie pasuje .... Ogród marzenie Przez Ciebie dostałam depresji ogrodowej

napisz mi proszę jak szeroka jest ta rabata i odstępy jakie są pomiędzy roślinkami
(hakona, brązowe trawki później bukszpany, red baron, buk, miskanty?)

Miłego wieczorku
babka 23:21, 07 wrz 2017

Jola aż wstyd że nic oryginalnego powiedzieć nie umiem oglądając Twój ogród. Masz idealnie, uroczo, ślicznie... długo by wymieniać. Ty chyba posiłkujesz sie jakimś projektem-gotowcem
Buziaki for you

PS. miałaś kiedyś tataraki, żyją nadal u Ciebie? to te przed kulkami buksowymi czy to hakona jest ?
gierczusia 20:33, 09 wrz 2017

No i jak Kochana ??? można wreszcie odłożyć batki z cicikiem , nalewkę schować do barku ( no ale..niekoniecznie ) kominek wyłączyć...i skokać w bikini huuuuraaaaaaa . Niech ten stan trwa jak najdłużej
Ps...miałam marię skłodowską , ale przy drewutńi i chyba jej było za ciemno i zimno i ślag ją trafil...a cuudna jest niemoźebnie
Buziol gorący
ren133 21:43, 09 wrz 2017

lojalna_ napisał(a)

Joluś Co Ty tu masz za rozplenicę taka wielką?
ren133 21:48, 09 wrz 2017

lojalna_ napisał(a)

Ale sie dziś uczepiłam

Pokazałabyś Jolu tą rabatę na wprost?