Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lojalna_ 20:03, 23 wrz 2018

Sebek napisał(a)

A kolejne bilety kupione... Ale już bliżej
Jola jak Wizz puści promkę to nic tylko kupować. Potem autobus, metro (przejazd całe 12.5 zł ) i jesteś w centrum Dubaju

Na przyszły sezon wakacje mam już wymyślone ale to wariactwo o którym piszesz kusi bardzo !!!
Monia81 20:57, 23 wrz 2018

lojalna_ napisał(a)

Moniu Fidek pomiziany. Jak zmianę pogody znosisz ? Słońce na szczęście u nas przeblyskuje . Lubię bardzo jesień ale niech nie leje przy 10 stopniach C.

Przeniosłam moje rozchodniki i chyba tego im było potrzeba zmiany miejsca zaraz odzyly ♥♥♥

Joluś to Fidka raz jeszcze pomiziaj, świetnie wygląda po koszeniu trawy, ale się uśmiałam jak zobaczyłam tą zadowoloną mordkę troszku się cieszę, że temperatury odpuściły, bo jakoś nie lubię aż takich temperatur, ale też nie chciałabym od razu deszczu i zimnicy, mam nadzieję na długą piękną jesień
No widzisz czyli rozchodniki potrzebowały tylko zmiany miejscówki, zobaczysz będą pikne, a tak wogóle to oglądam i oglądam zdjęcia, bo fest masz piknie
zapomniałabym pochwalić domek dla owadów, Twój mąż to zdolniacha buziaki, pozdrawiamy
Karoandherga... 21:22, 23 wrz 2018

lojalna_ napisał(a)

Witaj Karolinko . Zawilce u mnie drugi raz zmieniły miejsce wiec warunki do rozrostu mają trudne. One się buduja w większe kępy rozlogami i nie jest dziwne ze będą Ci wychodziły obok . Najważniejsze że ich przybywa. Jeśli jednaj zanikają dość znacznie to może zmień im miejsce na bardziej słoneczne lub przykryje na zimę bo może u Ciebie akurat wymarzly.

Też miałam takie wrażenie, że po prostu wymarzły. Bo zanikły całe wielkie kępy i pojawiły się dookoła. Spróbuję je zasypać korą na zimę i na wiosnę przesadzić z tych miejsc co się pojawiły, bo ich tam na pewno nie chcę ale szkoda mi było je w tym roku ruszać bo strasznie małe sadzonki by były.
Dzięki.
U Ciebie kolor super
Ja mam białe
Kasia_CS 22:16, 23 wrz 2018

lojalna_ napisał(a)

Jak milo ze roze chwalisz bo one mnie zaurocżyły przez te kilka dni ♥♥♥♥ i tak malutko ich ale cieszą .

Mój ułożony kochany pies po koszenie trawnika zawsze wygląda tak....

Aż się mi zachciewa psa
wiklasia 01:02, 24 wrz 2018

co do domku dla owadów - piękniasty.
Znawcy mówią, żeby otwory wiercić równolegle do włókien, a nie prostopadle.
Ciekawe czy mają racje.
Kiedy owady zasiedlą ten długi kawałek belki to będzie można stwierdzić, że znawcy jednak się mylą.
Równolegle wywiercone otwory owady zasiedlają na bank - mam to sprawdzone

lojalna_ 09:06, 24 wrz 2018

wiklasia napisał(a)
co do domku dla owadów - piękniasty.
Znawcy mówią, żeby otwory wiercić równolegle do włókien, a nie prostopadle.
Ciekawe czy mają racje.
Kiedy owady zasiedlą ten długi kawałek belki to będzie można stwierdzić, że znawcy jednak się mylą.
Równolegle wywiercone otwory owady zasiedlają na bank - mam to sprawdzone

Długa deseczka jest dość wąska i służy tak naprawdę tylko jako przejście do środka bo za nią jest sianko . Mam nadzieje ze ten pomysł im się spodoba . Tez czytaliśmy o tym wierceniu i te długie kawałki mam nadzieje zrobiliśmy prawidłowo . Dzięki za pomocne słowo
lojalna_ 09:07, 24 wrz 2018

Kasia_CS napisał(a)

Aż się mi zachciewa psa

Po tych fotach ? Haha nie wierzę aż dziś w takim razie ze jeszcze nie masz ❤❤❤❤❤roboty z nim jest sporo ale to co nam daje nie da się tego na nic przeliczyć ❤❤❤
lojalna_ 09:09, 24 wrz 2018

Karoandhergarden napisał(a)

Też miałam takie wrażenie, że po prostu wymarzły. Bo zanikły całe wielkie kępy i pojawiły się dookoła. Spróbuję je zasypać korą na zimę i na wiosnę przesadzić z tych miejsc co się pojawiły, bo ich tam na pewno nie chcę ale szkoda mi było je w tym roku ruszać bo strasznie małe sadzonki by były.
Dzięki.
U Ciebie kolor super
Ja mam białe

Czasami też mogą wyniwac jak jest miejsce zbyt wilgotne . Buxiaki miłego dnia wbrew aurze .
AgataM 09:13, 24 wrz 2018

Jaki ten Wasz psiunio szczęśliwy jest w tym cudownym ogrodzie...... Tyle miejsca ma do biegania
Altanka, domek dla owadów i wianek kupione były w pakiecie? Bo idealnie do siebie pasują.
Pozdrawiam....
lojalna_ 09:22, 24 wrz 2018

AgataM napisał(a)
Jaki ten Wasz psiunio szczęśliwy jest w tym cudownym ogrodzie...... Tyle miejsca ma do biegania
Altanka, domek dla owadów i wianek kupione były w pakiecie? Bo idealnie do siebie pasują.
Pozdrawiam....

farba która pomalowalisny wsztstko uczyniła pakiet )))

Dla Fidka ogrod to za mało. Chodzimy z nim do lasu na wybieganie bez smyczy . Ogród jest mały ....ostanie coraz bardziej mnie to uwiera .