Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

Toszka 22:05, 14 lis 2014

Jolu, miejsce na kompost zawsze się znajdzie - przecież można wykopać dół na 30-40cm głęboki, na tym postawić elegancka skrzynię, a na niej położyć blat i będzie ławeczka. Kompost nie śmierdzi i nikt nawet nie będzie wiedział na jakiej skrzyni złota siedział będąc u ciebie w gościach.

Nie mam zamiaru nikomu wytykać ignorancji - prawda jest taka, że na wszystkim nie można się znać.
lojalna_ 22:07, 14 lis 2014

Toszka napisał(a)
Jolu, miejsce na kompost zawsze się znajdzie - przecież można wykopać dół na 30-40cm głęboki, na tym postawić elegancka skrzynię, a na niej położyć blat i będzie ławeczka. Kompost nie śmierdzi i nikt nawet nie będzie wiedział na jakiej skrzyni złota siedział będąc u ciebie w gościach.

Nie mam zamiaru nikomu wytykać ignorancji - prawda jest taka, że na wszystkim nie można się znać.

Jak w takim razie w takim dole dosc glebokim mieszac te składniki bo czytałam jak pisałas u Konsolki Wydawało mi sie ze to wiecej niz 40 cm

Chyba jednak mozna .. TY sie znasz
To sie jednak uderzyc w piers trzeba bo to wane informacje sa wazniejsze od pokroju drzewa
Edit
Ewkakonewka 22:14, 14 lis 2014

No to przeczytałam kompostowo-lawendowo-imprezowo
Trzeba co 20 min. zaglądać bo nie do nadrobienia inaczej hehehe
lojalna_ 22:18, 14 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)
No to przeczytałam kompostowo-lawendowo-imprezowo
Trzeba co 20 min. zaglądać bo nie do nadrobienia inaczej hehehe

To dobrze ze przeczytałas bo ja sie dzisaij tez sporo nauczyłam ... Dobranoc
eda 22:20, 14 lis 2014

znalazłam
Iwk4 22:28, 14 lis 2014

lojalna_ napisał(a)

Jak w takim razie w takim dole dosc glebokim mieszac te składniki bo czytałam jak pisałas u Konsolki Wydawało mi sie ze to wiecej niz 40 cm

Chyba jednak mozna .. TY sie znasz
To sie jednak uderzyc w piers trzeba bo to wane informacje sa wazniejsze od pokroju drzewa
Edit

Jolu, ja w sobotę po raz pierwszy przerzucałam mój kompost. Wzięłam kastkę, na której latem miałam rabatkę i ułożyłam przy kompoście. Widłami przerzucałam na drugą kupkę, aż się dokopałam do pięknej ziemi czarnej, pachnącej próchnicą. Cudny zapach - pomyslałam sobie. Taczkę takiej komposto - ziemi wsypałam pod przesadzanego berberysa. Chcę tym cudem jeszcze róże podsypać w grudniu
lojalna_ 22:35, 14 lis 2014

eda napisał(a)
znalazłam

Widziałam swietna
lojalna_ 22:36, 14 lis 2014

Iwk4 napisał(a)

Jolu, ja w sobotę po raz pierwszy przerzucałam mój kompost. Wzięłam kastkę, na której latem miałam rabatkę i ułożyłam przy kompoście. Widłami przerzucałam na drugą kupkę, aż się dokopałam do pięknej ziemi czarnej, pachnącej próchnicą. Cudny zapach - pomyslałam sobie. Taczkę takiej komposto - ziemi wsypałam pod przesadzanego berberysa. Chcę tym cudem jeszcze róże podsypać w grudniu

Musze sie za to zabrac ....wiem ze to złoto dla roslin
Toszka 22:41, 14 lis 2014

Jolu, ten dół może mieć i 10cm. Ważne by dostosować do swoich potrzeb. Znajomi, w Holandii mają kompost w pojemniku na śmieci... tym wielkim, jak na osiedlach stawiają... pomysł się liczy. Można kompostownik tak zamaskować/obudować, by robił za rzeźbę w ogrodzie.
Ewkakonewka 22:53, 14 lis 2014

Tak kompost to cudo, ja mam kompostownik za wysoki i w ogóle nie taki jak trzeba, ale kompościk .... palce lizać wydobywam z niego