Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lojalna_ 19:16, 14 wrz 2015

lindsay80 napisał(a)
Faktycznie jeszcze jest trochę wolnej przestrzeni na podłodze
Przy tej ilości to już będzie mega czad, biorąc pod uwagę powierzchnię działek, to powinnam kupić 2 razy tyle co Ty, żeby efekt osiągnąć.
Ja dzisiejsze zakupy zostawiłam w aucie w bagażniku, obawiam się, że eM ciężko by zniósł ten widok, tym bardziej, że widział już pełne pudło cebul zakupionych w pierwszym rzucie - a tak zakopie się w ziemi i nawet się nie zorientuje, a wiosną to już tylko może się zachwycać a nie marudzić

Em faktycznie trudno to znosi ....taka maja wrazliwosc dziwna ))

OD DZIS GOSZCZE NoRNICE Nie wiem kiedy to w grunt wsadze bo nie powiedziała kiedy sobie pojdzie cholera mala,......

Niezły masz plan .... Byle do wiosny ))
lojalna_ 19:18, 14 wrz 2015

Ewa777 napisał(a)
Jolu, ale super zakupy poczyniłaś i cebulowe, i ambrowca Będzie u Ciebie piękna jesień i wiosna

Jak mi ich nornica nie zezre to bedzie milo ))))
malgorzata_s... 19:18, 14 wrz 2015

Joluś a gdzie można dorwać czosnki główkowate?? W Janinie nie ma
lojalna_ 19:21, 14 wrz 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Joluś a gdzie można dorwać czosnki główkowate?? W Janinie nie ma

L były po dwie sztuki pakowane po 7 zeta bez grosza buizaczki
Dorota123 19:36, 14 wrz 2015

lindsay80 napisał(a)
Faktycznie jeszcze jest trochę wolnej przestrzeni na podłodze
Przy tej ilości to już będzie mega czad, biorąc pod uwagę powierzchnię działek, to powinnam kupić 2 razy tyle co Ty, żeby efekt osiągnąć.
Ja dzisiejsze zakupy zostawiłam w aucie w bagażniku, obawiam się, że eM ciężko by zniósł ten widok, tym bardziej, że widział już pełne pudło cebul zakupionych w pierwszym rzucie - a tak zakopie się w ziemi i nawet się nie zorientuje, a wiosną to już tylko może się zachwycać a nie marudzić

Podoba mi się ten wpis, mam tak samo, tylko, że moje cebulki z trzeciego rzutu leżakują w pracy,bo strach myśleć ile musiałabym się nasłuchać. W pracującą sobotę ema wsadzę do gruntu, już rozprawiam o tym jak mi się pięknie cebulowe z ubiegłego roku rozmnożyły. Po prostu cud.

Nornice dokarmiam już trzeci raz. Moja instrukcja dokarmiania, kilka różowych granulek karmy ok. 6 sztuk (czytaj trutki)do małego słoiczka po koncentracie pomidorowym. Słoiczek kładę przewrócony pod jakimś krzaczkiem, albo obok dziury gryzonia. Nie powinno się sypać dużo "karmy", bo one znoszą do swojej nory i tam magazynują, czyli marnują granulki. za dwa dni nowa dostawa do słoiczków i tak do tąd, aż przestanie znikać karma ze słoiczków, a dlatego do słoiczków, żeby nie zawilgotniała i nie zjadły jakieś zwierzęta.
gierczusia 21:18, 14 wrz 2015

Alem się dziś u Ciebie Jolu ubawiła .. Jak czytałam o dziwnych reakcjach emusiów na " niewielkie " ilości cebulek..to pokiwałam głową i pomyślałam że łączę się z Wami w bólu , bo tez to znam ... I cieszę się niepomiernie ,że mam : bagażnik ( własny ) piwnicę (rzadko uczęszczaną )Teraz znów czytam o dokarmianiu nornicy.... Ciekawe czy ta metoda działa też na karczownika??? Zeżarł mi gad prawie całą figę na przedwiośniu ... Zatłuc paskudnika nie zdążyłam a figa ledwo źyje ... Zregeneruje sie oczywiście , no chyba źe ten glodomór zaś się do niej wiosną dorwie

Buziole gorące
lindsay80 21:41, 14 wrz 2015

Dorota123 napisał(a)

Podoba mi się ten wpis, mam tak samo, tylko, że moje cebulki z trzeciego rzutu leżakują w pracy,bo strach myśleć ile musiałabym się nasłuchać. W pracującą sobotę ema wsadzę do gruntu, już rozprawiam o tym jak mi się pięknie cebulowe z ubiegłego roku rozmnożyły. Po prostu cud.

Nornice dokarmiam już trzeci raz. Moja instrukcja dokarmiania, kilka różowych granulek karmy ok. 6 sztuk (czytaj trutki)do małego słoiczka po koncentracie pomidorowym. Słoiczek kładę przewrócony pod jakimś krzaczkiem, albo obok dziury gryzonia. Nie powinno się sypać dużo "karmy", bo one znoszą do swojej nory i tam magazynują, czyli marnują granulki. za dwa dni nowa dostawa do słoiczków i tak do tąd, aż przestanie znikać karma ze słoiczków, a dlatego do słoiczków, żeby nie zawilgotniała i nie zjadły jakieś zwierzęta.

No to jak widzę jest nas więcej, które kombinują jak przemycić te cebule
A napisz nazwę tych granulek bo ja też muszę rozpocząć walkę z nornicami.
nawigatorka 21:56, 14 wrz 2015

Dorota123 napisał(a)

Ja to jednak dobra zona jestem: u mnie wszystko na legalu
babka 21:58, 14 wrz 2015

Jolka dawno u Ciebie nie byłam bo zawsze chora stąd wychodzę. Ty to potrafisz ! Teraz znów cudownego zakupu dokonałaś i zazdroszczę od nowa Pozdrawiam Wracam do fotek
lindsay80 22:05, 14 wrz 2015

nawigatorka napisał(a)

Ja to jednak dobra zona jestem: u mnie wszystko na legalu

To chyba chodzi o podejście Twojego męża do tematów ogrodowych, bo mocno się angażuje to i pewnie lubi, a takich facetów nie ma za wielu.