Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 10:57, 18 lut 2018

Agatek napisał(a)
Ewuniu i Kasiu dziękuję w takim razie za rekomendację. Popatrzę co tam ciekawego mają

Na pewno mają niespotykane odmiany jeżówek Kupowałam u nich jeżówki, jarzmianki, pierwiosnki, żurawki, funkie
Margo 13:06, 18 lut 2018

Hej Ewciu, kusisz tymi zakupami, oj kusisz
Ja na razie jeszcze o ogrodzie nie myślę, choć dziś zauważyłam że na rabacie przy domu wychodzą krokusy, znak że czas obudzić się z zimowego snu. Jeżowki na dobry początek zamówię jak tak kusisz
Agatek 15:12, 18 lut 2018

Jakie kupiłaś jeżówki?
Ewa777 20:24, 18 lut 2018

Margo napisał(a)
Hej Ewciu, kusisz tymi zakupami, oj kusisz
Ja na razie jeszcze o ogrodzie nie myślę, choć dziś zauważyłam że na rabacie przy domu wychodzą krokusy, znak że czas obudzić się z zimowego snu. Jeżowki na dobry początek zamówię jak tak kusisz

Gosiu, dawno Cię nie było Wracasz po zimowej przerwie?
Mi w tym roku nie chce się nic siać. Zrobię tylko jeden wyjątek - dostałam prezent od córki, nasiona roślin z Bali. Jestem ciekawa jakie mi urosną
Tak szybko masz już krokusy? U mnie śnieg leży w ogrodzie.
Kupuj jeżówki i pochwal się, co zamówisz
Ewa777 20:30, 18 lut 2018

Agatek napisał(a)
Jakie kupiłaś jeżówki?

Pytasz jakie kupiłam w tym roku? Czy w innych latach też?
W tym roku zamówiła Fatal Atraction.
Agatek 21:50, 18 lut 2018

No może jakie wszystkie masz może coś polecisz
Ewa777 10:56, 19 lut 2018

Agatek napisał(a)
No może jakie wszystkie masz może coś polecisz

W 2015r. zamówiłam "Southern Belle" i "Milkshake". Te niestety nie przetrwały po zimie. W kolejnym roku kupiłam inne, ale też pełne i też nie przetrwały.
W 2017 r. zamówiłam "Green Jewel", "Raspberry truffle" i "Mini Belle". Nie wiem jeszcze jak przeżyją zimę. U mnie te pełne jeżówki rosną tylko jeden sezon. Mam kilka bez nazwy, ale z pojedynczymi płatkami. Te rosną dobrze i kwitną co roku. Jak widzisz, nie za bardzo mam co polecić

Mimo tego kupuję co roku jeżówki, bo bardzo je lubię Może w końcu one też polubią mnie
mirkaka 18:26, 19 lut 2018

Już zamawiasz? A u mnie mrozem mnie wystraszyłaś To kiedy ta wiosna będzie jak ciągle zima wraca
Katkak 21:25, 19 lut 2018

Ewa777 napisał(a)

W 2015r. zamówiłam "Southern Belle" i "Milkshake". Te niestety nie przetrwały po zimie. W kolejnym roku kupiłam inne, ale też pełne i też nie przetrwały.
W 2017 r. zamówiłam "Green Jewel", "Raspberry truffle" i "Mini Belle". Nie wiem jeszcze jak przeżyją zimę. U mnie te pełne jeżówki rosną tylko jeden sezon. Mam kilka bez nazwy, ale z pojedynczymi płatkami. Te rosną dobrze i kwitną co roku. Jak widzisz, nie za bardzo mam co polecić

Mimo tego kupuję co roku jeżówki, bo bardzo je lubię Może w końcu one też polubią mnie

Ewcia, a wiesz, że mi Milkshake też amba wcięła? Zniknęły i już. Pozostałe ładnie rosną, a te zwykłe różowe nawet obficie się wysiewają i już sporo ich pozyskałam w ten sposób . Buziki i nie martw się mrozami, bo i tak wpływu na to nie mamy . U mnie pokazały się ranniki, ptaki śpiewają - wiosna za progiem, zobaczysz .
Ewa777 21:25, 19 lut 2018

mirkaka napisał(a)
Już zamawiasz? A u mnie mrozem mnie wystraszyłaś To kiedy ta wiosna będzie jak ciągle zima wraca

Zamawiałam jak było ciepło i liczyłam już tylko na przyjście wiosny
Prognozami to aż się przeraziłam. Od soboty poniżej -10'C, a ostatniego dnia lutego nawet -15'C.