Hej Ewciu, kusisz tymi zakupami, oj kusisz
Ja na razie jeszcze o ogrodzie nie myślę, choć dziś zauważyłam że na rabacie przy domu wychodzą krokusy, znak że czas obudzić się z zimowego snu. Jeżowki na dobry początek zamówię jak tak kusisz
Gosiu, dawno Cię nie było Wracasz po zimowej przerwie?
Mi w tym roku nie chce się nic siać. Zrobię tylko jeden wyjątek - dostałam prezent od córki, nasiona roślin z Bali. Jestem ciekawa jakie mi urosną
Tak szybko masz już krokusy? U mnie śnieg leży w ogrodzie.
Kupuj jeżówki i pochwal się, co zamówisz
W 2015r. zamówiłam "Southern Belle" i "Milkshake". Te niestety nie przetrwały po zimie. W kolejnym roku kupiłam inne, ale też pełne i też nie przetrwały.
W 2017 r. zamówiłam "Green Jewel", "Raspberry truffle" i "Mini Belle". Nie wiem jeszcze jak przeżyją zimę. U mnie te pełne jeżówki rosną tylko jeden sezon. Mam kilka bez nazwy, ale z pojedynczymi płatkami. Te rosną dobrze i kwitną co roku. Jak widzisz, nie za bardzo mam co polecić
Mimo tego kupuję co roku jeżówki, bo bardzo je lubię Może w końcu one też polubią mnie
Ewcia, a wiesz, że mi Milkshake też amba wcięła? Zniknęły i już. Pozostałe ładnie rosną, a te zwykłe różowe nawet obficie się wysiewają i już sporo ich pozyskałam w ten sposób . Buziki i nie martw się mrozami, bo i tak wpływu na to nie mamy . U mnie pokazały się ranniki, ptaki śpiewają - wiosna za progiem, zobaczysz .
Zamawiałam jak było ciepło i liczyłam już tylko na przyjście wiosny
Prognozami to aż się przeraziłam. Od soboty poniżej -10'C, a ostatniego dnia lutego nawet -15'C.