Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 21:27, 19 lut 2018

Katkak napisał(a)

Ewcia, a wiesz, że mi Milkshake też amba wcięła? Zniknęły i już. Pozostałe ładnie rosną, a te zwykłe różowe nawet obficie się wysiewają i już sporo ich pozyskałam w ten sposób . Buziki i nie martw się mrozami, bo i tak wpływu na to nie mamy . U mnie pokazały się ranniki, ptaki śpiewają - wiosna za progiem, zobaczysz .

Kasiu, bardzo bym chciała Już sobie w głowie ułożyłam, że 1 marca będzie wiosna, a tu zima o sobie przypomina ...
olga80 21:31, 19 lut 2018

Mam clematisa JPII i jestem bardzo z niego zadowolona.Ma piękne duże kwiaty.
Anda 21:33, 19 lut 2018

Jeszcze nie wiadomo jak pogoda sie rozwinie. Prady sa niestabilne i nie mozna tego z takim wyprzedzeniem przewidziec.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 21:40, 19 lut 2018

olga80 napisał(a)
Mam clematisa JPII i jestem bardzo z niego zadowolona.Ma piękne duże kwiaty.

Teresko, cieszy mnie to bardzo Przygotuję dobrze ziemię dla tego clematisa i może dobrze będzie rósł Jest widać szansa
Ewa777 21:43, 19 lut 2018

Anda napisał(a)
Jeszcze nie wiadomo jak pogoda sie rozwinie. Prady sa niestabilne i nie mozna tego z takim wyprzedzeniem przewidziec.

Bardzo bym chciała, żeby nie sprawdziły się te prognozy Jeszcze może się zmienić, oby na wiosenne temperatury
Anda 21:45, 19 lut 2018

Ewus, trzymajmy kciuki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Bogdzia 12:21, 22 lut 2018

Ja jeżówki odmianowe przestałam kupować bo nigdy mi zimy nie przetrzymały. Ewo masz choc trochę sniegu przed tymi mrozami?, bo u mnie ani odrobinki nie ma.
Ewa777 16:35, 22 lut 2018

Anda napisał(a)
Ewus, trzymajmy kciuki

Na razie jeszcze nie ma dużych mrozów. Zastanawiam się, czy jak będzie -8, -10'C, czy nie okryć róż, które posadziłam w ubiegłym roku. I myślę też o Edence, czy nie zmarznie przy większych mrozach. Sprawdzę prognozy w sobotę i wtedy ewentualnie opatulę je, bo mrozy większe mają być od niedzieli. A może coś się jeszcze zmieni?
Ewa777 16:39, 22 lut 2018

Bogdzia napisał(a)
Ja jeżówki odmianowe przestałam kupować bo nigdy mi zimy nie przetrzymały. Ewo masz choc trochę sniegu przed tymi mrozami?, bo u mnie ani odrobinki nie ma.

Odmianowe, zwłaszcza pełne nie chcą przeżyć zimy, ale one takie piękne, że skuszę się na nie co roku
Śniegu niestety została odrobina. Było dużo, ale w ubiegłym tygodniu stopniał. Roślinki są bez kołderki przed tymi mrozami
Napia 23:54, 22 lut 2018

Czytam o Twoich zakupach i przypomniałam sobie, że też miałam wybrać clematisy najpierw jednak z przyjemnością obejrzę Twoje