Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 10:36, 23 lut 2018

Napia napisał(a)
Czytam o Twoich zakupach i przypomniałam sobie, że też miałam wybrać clematisy najpierw jednak z przyjemnością obejrzę Twoje

Takie zakupy internetowe, to chwila radości Można pooglądać ładne rośliny, coś sobie wybrać Tylko to czekanie...
anabuko1 10:42, 23 lut 2018

A u mnie kilka odmianowych jezowek jest już kilka sezonów. Może nie takie bujne kępy jak chciałabym. Ale są.
Ale kilka też co miałam wcześniej wypadło mi.
Ale cóż. ..trudno.Jak zobaczę jakieś nowe (dla mnie) to może się skuszę.
Ewa777 10:48, 23 lut 2018

anabuko1 napisał(a)
A u mnie kilka odmianowych jezowek jest już kilka sezonów. Może nie takie bujne kępy jak chciałabym. Ale są.
Ale kilka też co miałam wcześniej wypadło mi.
Ale cóż. ..trudno.Jak zobaczę jakieś nowe (dla mnie) to może się skuszę.

Aniu, ja też kupuję co roku, bo bardzo je lubię Może akurat któraś zechce zostać u mnie na kolejny rok
Ewa777 10:56, 23 lut 2018

U mnie zapowiadają większe mrozy już od dzisiejszej nocy. Ma być najpierw -6'C. A w niedzielę nawet w dzień -9'C. Najzimniej ma być we wtorek -15'C.
Zapowiadają również, że w niedzielę będzie przez cały dzień padać śnieg. Co mnie cieszy, bo kołderka na ogrodzie bardzo się odchudziła. Jurto okryję włókniną młode róże sadzone w ubiegłym roku i Eden.
Przy tym dużym mrozie mam nadzieję, że wyginą larwy opuchlaków. Jak czytałam na innych wątkach, niektórzy znaleźli je płytko pod powierzchnią ziemi. Pewnie nie wchodziły głębiej skoro było dość ciepło. Może ten mróz je wybije. Liczę na to
anabuko1 16:20, 24 lut 2018

Ja jezowke kupiłam.
Chyba wszędzie mrozi.
Dzisiaj w Poznaniu też i mrozik i wiatr duży. Brrr!
Ewa777 17:35, 24 lut 2018

anabuko1 napisał(a)
Ja jezowke kupiłam.
Chyba wszędzie mrozi.
Dzisiaj w Poznaniu też i mrozik i wiatr duży. Brrr!

Zaraz zobaczę, czy już pochwaliłaś się zakupami Jestem ciekawa, czy były ładne ciemierniki
Ewa777 17:41, 24 lut 2018

Wczoraj wieczorem pogoda mnie zaskoczyła. W prognozach nie było mowy o opadach. Wyjechałam do Gdyni i w drodze zaczął padać śnieg. Byłam tam tylko na chwilę i zaraz wracałam. Droga powrotna była w bardzo ciężkich warunkach. Drogi całe białe, nie było widać asfaltu ani pasów. Śnieg sypiący prosto w szybę wielkimi płatami. Na środku drogi stojące tiry, które nie mogą pokonać wzniesień. W ciągu pół godziny tak bardzo zmieniły się warunki na drodze.

Mimo wszystko śnieg mnie ucieszył, bo to dodatkowa kołderka dla roślin. Mąż dziś okrył róże i teraz mogę być spokojna. Jutro ma jeszcze dosypać śniegu

gierczusia 10:05, 25 lut 2018

U Ciebie też taki mróz ??... Łooo matulu...u mnie tak zimno ,że strach nosa wyściubić zza drzwi .. Ale zakupy internetowe to jest myśl czemu ja się jeszcze za to nie zabrałam..nie wiem narazie wysiewam nasionka może trochę wcześnie ale już nie umiałam wytrzymać
Buziole
Ewa777 11:01, 25 lut 2018

gierczusia napisał(a)
U Ciebie też taki mróz ??... Łooo matulu...u mnie tak zimno ,że strach nosa wyściubić zza drzwi .. Ale zakupy internetowe to jest myśl czemu ja się jeszcze za to nie zabrałam..nie wiem narazie wysiewam nasionka może trochę wcześnie ale już nie umiałam wytrzymać
Buziole

Elu, ale się za Tobą stęskniłam Cieszę się, że już jesteś
Zimno u nas bardzo. Śnieg leży i kolejny jeszcze leci z nieba.
Pierwsze zamówienia już zrobiłam. Za to nic nie posiałam. Nie chce mi się w tym roku. A na wysiewy wcale nie za wcześnie.
anabuko1 22:28, 25 lut 2018

CIemierniki były ,były .I były piękne; )
W sumie to dobrze,że u ciebie padał śnieg.
Roślinki mają okrycie.
Ciekawe czy u mnie dosypalo śniegu.