Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Muszelka 17:33, 27 lut 2018

Anda napisał(a)
Ewuś, Mira napisała u mnie na wątku, że piękne ciemierniki wysyłkowo można dostać u Zymona To na wypadek, gdybyś zdecydowała się jakieś zakupić w necie

Fajnie, dzięki za namiary. Zajrzałam... cudne te różowe, też zamówię
Dominika11 07:24, 28 lut 2018

u was chociaż śnieg, u mnie nic tylko mróz - mam nadzieję, że moim roslinkom nic nie bedzie
Ewa777 08:34, 28 lut 2018

Muszelka napisał(a)

Fajnie, dzięki za namiary. Zajrzałam... cudne te różowe, też zamówię

Pochwal się jak już do Ciebie dotrą
Ewa777 08:35, 28 lut 2018

Dominika11 napisał(a)
u was chociaż śnieg, u mnie nic tylko mróz - mam nadzieję, że moim roslinkom nic nie bedzie

Cieszy mnie ten śnieżek, bo to zawsze jakieś zabezpieczenie. Szkoda, że u Was nie napadał.
Anda 09:13, 28 lut 2018

U mnie tez zero sniegu, a w nocy mialam -16 Jak na moje rejony to bardzo duzo.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 11:27, 28 lut 2018

Anda napisał(a)
U mnie tez zero sniegu, a w nocy mialam -16 Jak na moje rejony to bardzo duzo.

To u Ciebie tak samo zimno jak u nas. A myślałam, że u Ciebie dużo cieplej. Zamówiłam już ciemierniki. Bardzo się wahałam nad wyborem, bo bardzo mnie kuszą te pełne. W ogrodzie mam same pełne, więc tym razem przełammałam się i zamówiłam pojedyncze. Prosiłam tylko o przesyłkę po tych strasznych mrozach.
anabuko1 11:56, 28 lut 2018

Ewa777 napisał(a)

Obejrzałam zdjęcia z Gardenii Widziałam całe morze pięknych ciemierników. Ale dziewczyny pisały, że w sobotę wszystkie były już wykupione.
Cieszę się z tej pierzynki śnieżnej Mam nadzieję, że u Ciebie też posypało

No niestety mam niewiele śniegu. Troszenke. Jak na taki mróz mogłoby być jego więcej.
mirkaka 17:23, 28 lut 2018

Zamówiłaś te białe, zwykłe , które ja kupiłam?
Moje już przekwitają, stoją w zimnej pralni i czekaj na słoneczko i ciepełko
A ja chcę zapolować na takie kolorowe jak Ty masz, może już gdzieś będą?
Anda 17:47, 28 lut 2018

Ewa777 napisał(a)

To u Ciebie tak samo zimno jak u nas. A myślałam, że u Ciebie dużo cieplej. Zamówiłam już ciemierniki. Bardzo się wahałam nad wyborem, bo bardzo mnie kuszą te pełne. W ogrodzie mam same pełne, więc tym razem przełammałam się i zamówiłam pojedyncze. Prosiłam tylko o przesyłkę po tych strasznych mrozach.

Super, fajnie, ze sie zdecydowalas Ktore zamowilas? Biale czy kolorowe?
Pokaz je jak przyjda. Ciekawa jestem, jakiej beda wielkosci.

Ja mam w sumie tylko trzy rodzaje ciemiernikow. Najstarszy ten bardzo ciemny nn i jego siewka, identyczna - w tym roku po czterech latach wreszcie zakwitla Mam jeszcze bialy, w zeszlym roku sadzony, ale nie zakwitl jeszcze. No i Madame Lemonnier, jeszcze w doniczce. Posadze do ogrodu jak sie ociepli.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 17:52, 28 lut 2018

anabuko1 napisał(a)

No niestety mam niewiele śniegu. Troszenke. Jak na taki mróz mogłoby być jego więcej.

Śnieg by się przydał na taki mróz. Może jeszcze dosypie. U mnie będzie jutro w nocy sypać.