Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Anda 18:50, 10 kwi 2018

Śliczne zakupy Sasanki u mnie zaczynaja kwitnąć Przylaszczki pewnie niedługo przekwitną. Bardzo lubię te wiosenne kwiatuszki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
19:16, 10 kwi 2018
zakupy super uwielbiam sasanki ...zaraz moje pokazuje bo juz zdobia ladnie rabatę

że ta ja niem jeszcze przylaszki ? jak to mozliwe
Ewa777 20:30, 10 kwi 2018

Kindzia napisał(a)
Sasanki bardzo lubię, mam parę, ale jeszcze włochacze nie kwitną.
O berberysach u mnie.

Kasiu, dziękuję za informacje o berberysach. Nie mam zdjęcia, żeby pokazać swoje. Chyba specjalnie jutro zrobię im foto.

Sasanki z gruntu też jeszcze u mnie nie kwitną. Ale posadziłam dziś zakupy, więc mam już kwitnące
Ewa777 20:34, 10 kwi 2018

Anda napisał(a)
Śliczne zakupy Sasanki u mnie zaczynaja kwitnąć Przylaszczki pewnie niedługo przekwitną. Bardzo lubię te wiosenne kwiatuszki

Ewciu, u Ciebie wszystko szybciej kwitnie Dzięki zakupom u mnie sasanki kwitną jednocześnie z przylaszczkami Czy u Ciebie wysiewają się przylaszczki?
Ewa777 20:38, 10 kwi 2018

eee_taam napisał(a)
zakupy super uwielbiam sasanki ...zaraz moje pokazuje bo juz zdobia ladnie rabatę

że ta ja niem jeszcze przylaszki ? jak to mozliwe

Też uwielbiam sasanki. Niestety z trzech jakie miałam po zimie pojawiła się tylko jedna. Dlatego musiałam powiększyć kolekcję

Jak to możliwe? Pytałam siebie, że nie mam przebiśniegów i przylaszczek. Teraz mam jedne i drugie Zastanawiam się, czy nie wpadam w szał, że muszę mieć wszystko Ale może to nie dotyczy wiosennych - one tak szybko przekwitają, a dają tyle radości.
Anda 21:41, 10 kwi 2018

Ewa777 napisał(a)

Ewciu, u Ciebie wszystko szybciej kwitnie Dzięki zakupom u mnie sasanki kwitną jednocześnie z przylaszczkami Czy u Ciebie wysiewają się przylaszczki?

Zobaczymy, sadzilam je dopiero tej wiosny
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Dorota123 21:47, 10 kwi 2018

Fajne kupiłaś przylaszczki, bardzo mi się podobają. Dawno temu em zabrał mnie do lasu i zaprowadził na takie dzikie poletko przylaszczkowe. Było przepiękne, nie mam pojęcia czy jeszcze tam są te kwiatki i czy trafilibyśmy w to miejsce, ale wspomnienia wróciły. Reszta zakupów też śliczna.
Annak 23:24, 10 kwi 2018

Ewa777 napisał(a)

Ja akurat kupowałam tylko w tym jednym miejscu.
Ale wcześniej Kasia pisała, że ładne okazy są w LM i za mniejsze pieniądze. Warto je wypróbować

Dzięki, jutro może uda mi się wdepnąć do LM to zobaczę
Ewa777 10:15, 11 kwi 2018

Anda napisał(a)

Zobaczymy, sadzilam je dopiero tej wiosny

To ładne roślinki kupiłaś, bo wyglądały na rozrośnięte. U mnie takie maleństwa sprzedają.
Ewa777 10:17, 11 kwi 2018

Dorota123 napisał(a)
Fajne kupiłaś przylaszczki, bardzo mi się podobają. Dawno temu em zabrał mnie do lasu i zaprowadził na takie dzikie poletko przylaszczkowe. Było przepiękne, nie mam pojęcia czy jeszcze tam są te kwiatki i czy trafilibyśmy w to miejsce, ale wspomnienia wróciły. Reszta zakupów też śliczna.

Przez kilka lat mieszkałam na Mazurach i tam chodziłam często do lasu, gdzie rosły przylaszczki, konwalie. Też lubię takie łączki kwietne Pewnie dlatego zatęskniłam za konwaliami i przylaszczkami