Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 18:13, 12 kwi 2018

eee_taam napisał(a)

ja chyba musze wsyskie nowe powojniki kupic ...w zeszłym roku byl pomór u mnie ...i teraz startuja od zera

Justynko, u mnie też nie rosną spektakularnie, chociaż posadziłam zgodnie z instrukcją sklepu pokazaną na youtube.

Zobaczę jak kolejne sobie poradzą Może muszę po prostu trafić na właściwą dla mnie odmianę
Ewa777 18:17, 12 kwi 2018

Kasik napisał(a)
Już zakupowo się Ewcia rozkręcasz? No to i pięknie. Sasanki są wdzięczne bardzo. To takie ciepłe roślinki

Powojniki też bardzo lubię, choć one już mnie chyba mniej, ALe u innych mogę oglądać i podziwiać.

Ostatni mój pobyt w szkółce skończył sie zamówieniem rabat podwyższonych i choć były piękne ciemierniki i to nie drogie , to się im oparłam. Ha, ha, ha, Taka jestem .

Kasiu, robię co mogę Widziałaś pewnie moje ostatnie zakupy. Ale złożyłam wcześniej już zamówienie na róże na pniu i jeżówki Róże już niedługo przyjdą, a jeżówki pewnie w maju.

Mnie powojniki też nie lubią taką miłością jak ja je Ale się nie poddaję

Podziwiam Cię, że nie dałaś się skusić na piękne ciemierniki. U mnie znowu ich więcej w tym roku. Bardzo je lubię Już niedługo pokażę kwiatki, bo pąków mają sporo
Kindzia 19:48, 12 kwi 2018

Gdybym trafiła na pięknistego ciemiernika, to pewnie bym się nie oparła, mam jeszcze wolna dziurkę na skarpie
Na razie czekam na magnolie na prezent, ale już są w Zabrzu, jutro to termin ostateczny żeby dotarły...
Ewa777 21:44, 12 kwi 2018

Kindzia napisał(a)
Gdybym trafiła na pięknistego ciemiernika, to pewnie bym się nie oparła, mam jeszcze wolna dziurkę na skarpie
Na razie czekam na magnolie na prezent, ale już są w Zabrzu, jutro to termin ostateczny żeby dotarły...

Kasiu, ja trafiłam na pięknistego ciemiernika w ogrodniczym. Stałam nad nim bardzo długo i zastanawiałam się brać, czy nie brać. Bo serce mówiło bierz (był bardzo gęsty, kwiatek na kwiatku), a rozum mówił nie bierz (bo drogi i gdzie po posadzisz). Taki okaz, że nikt obojętnie obok niego by nie przeszedł. Ech! Znowu się serce odzywa

Magnolie to prezent dla Ciebie, czy na tę super imprezę?

Kindzia 09:51, 13 kwi 2018

Ewa777 napisał(a)

Kasiu, ja trafiłam na pięknistego ciemiernika w ogrodniczym. Stałam nad nim bardzo długo i zastanawiałam się brać, czy nie brać. Bo serce mówiło bierz (był bardzo gęsty, kwiatek na kwiatku), a rozum mówił nie bierz (bo drogi i gdzie po posadzisz). Taki okaz, że nikt obojętnie obok niego by nie przeszedł. Ech! Znowu się serce odzywa

Magnolie to prezent dla Ciebie, czy na tę super imprezę?

Na imprezę...i jeszcze ich nie mam!!! Cała afera z kupnem i dostawą...napisałam u siebie.

I nie kupiłaś??? Ćwiczysz silną wolę?
10:23, 13 kwi 2018
Ewciu o sasnkach napisałam u siebie ...dziękuje ci ...ale ten kolor to raczej złudzenie ))
malgorzata_s... 11:23, 13 kwi 2018

U mnie sasanka biała już kwitnieZrobiło się gorąco i sucho od razu. Rośliny piją jak szalone. Czekam na deszcz albo będę podlewać
anabuko1 13:07, 13 kwi 2018

Te które ostatnio kupiłaś clemki powinny rosnąć bezproblemowo.
Sasanek u mnie coś nie widzę;(
Ewa777 14:04, 13 kwi 2018

eee_taam napisał(a)
Ewciu o sasnkach napisałam u siebie ...dziękuje ci ...ale ten kolor to raczej złudzenie ))

Dzięki, już przeczytałam u Ciebie i tak się zastanawiam, czy co roku nie pytam Ciebie o pielęgnację sasanek Muszę to wreszcie sobie zapisać

Ten kolor fioletowy sasanki jest bardzo ładny

Ewa777 17:16, 13 kwi 2018

Kindzia napisał(a)

Na imprezę...i jeszcze ich nie mam!!! Cała afera z kupnem i dostawą...napisałam u siebie.

I nie kupiłaś??? Ćwiczysz silną wolę?

Oj, Kindziu, nie kupiłam, a teraz po nocach mi się śni