Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 15:19, 28 lip 2018

Dorota123 napisał(a)
Kiedy się wybierasz?

Napisałam Ci szczegóły na priv
Wyprawę zawdzięczam Twoim zdjęciom Bardzo mnie zachęciłaś

Ewa777 16:22, 28 lip 2018

Anusia napisał(a)
Ewa ale Jola świetne fotki porobiła. Rzeczywiście jeszcze takich nie było. Szkoda, ze nie ma wspólnej fotki ale tyle fantastycznych zdjęć jakoś to rekompensuje.

Jola, wiadomo, robi fotki artystyczne
Jestem nimi zachwycona Oglądam już kolejny raz

olga80 08:17, 29 lip 2018

Ewa u Cibie jak w rajskim ogrodzie pięknie Oczy aż się śmieją do takich widoków.Na rabatach piękny busz.
nicol21 20:27, 29 lip 2018

jestem pewna że taka wizyta, w takim ogrodzie i z takimi smakołykami i ba - takimi ludźmi na pewno upłyneła bardzo przyjemnie.
Super zobaczyć ogród z perspektywy innej osoby
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Ewa777 23:08, 29 lip 2018

olga80 napisał(a)
Ewa u Cibie jak w rajskim ogrodzie pięknie Oczy aż się śmieją do takich widoków.Na rabatach piękny busz.

Jestem już prawie w pełni zadowolona ze swoich nasadzeń. Są jeszcze miejsca, gdzie to i ówdzie bym pozmieniała, ale to to już będą kosmetyczne zmiany. Rewolucji nie planuję

Ewa777 23:14, 29 lip 2018

nicol21 napisał(a)
jestem pewna że taka wizyta, w takim ogrodzie i z takimi smakołykami i ba - takimi ludźmi na pewno upłyneła bardzo przyjemnie.
Super zobaczyć ogród z perspektywy innej osoby

Miło się czyta takie przyjemne wpisy Bardzo dziękuję
Lubię te nasze ogrodowiskowe spotkania Poznałam tu tylu przemiłych ludzi

gierczusia 00:08, 30 lip 2018

Ewciu o tych gruszkach faszerowanych krążą już legendy ... A jak je widzę, to mi ślinka leci musisz chyba upublicznić przepis
Zdjęcia przepiękne, ogród cudnie dojrzał buziol wielki
Ewa777 16:39, 30 lip 2018

gierczusia napisał(a)
Ewciu o tych gruszkach faszerowanych krążą już legendy ... A jak je widzę, to mi ślinka leci musisz chyba upublicznić przepis
Zdjęcia przepiękne, ogród cudnie dojrzał buziol wielki

Widzisz, gdybyś przyjechała do mnie zrobiłabym dla Ciebie takie gruszeczki
Już daję przepis Elu

Składniki na 4 porcje:
4 twarde, duże gruszki
25 dag wątróbki drobiowej
1 cebula
10 dag sera pleśniowego rokpol
4 suszone śliwki kalifornijskie
4 łyżki masła
2 łyżki winiaku
łyżka mąki
suszone oregano
mielona papryka
sok z cytryny
sól, pieprz

1. Wątróbki oczyść, osącz, pokrój, obtocz w mące. Cebulę obierz, pokrój w piórka, zeszklij na dwóch łyżkach masła. Dodaj wątróbkę, smaż 5 minut. Skrop winiakiem, oprósz solą, pieprzem, oregano i mieloną papryką. Ostudź i pokrój na kawałki. Wymieszaj z posiekanymi suszonymi śliwkami oraz z pokruszonym rokpolem.
2. Gruszki umyj. Każdą przetnij wzdłuż na połowę. Łyżeczką wydrąż miąższ z pestkami. Skrop środki sokiem z cytryny. Napełnij wątróbkowym nadzieniem. Na wierzchu połóż wiórki masła.
Faszerowane gruszki ułóż na tackach do grillowania. Piecz około 20 minut.

Smacznego

Gdy ktoś je zrobi, to niech da znać, jak smakowały
Ewa777 16:49, 30 lip 2018

Wczoraj nam dobrze podlało ogród. Przez miasto przeszła burza. W centrum były znowu zalane ulice.

malgorzata_s... 17:04, 30 lip 2018

Wiesz troszkę mi żal że nie zobaczę tych widoczków teraz na żywo Ale cieszę się że Was na żywo będę ściskać