Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

21:22, 26 lip 2018
Ewa777 napisał(a)

My dużo lejemy wody na rabaty i trawnik. Nie ma wyjścia przy tej suszy. Koleżanka, która mieszka za Gdańskiem, mówiła, że u nich jest zakaz podlewania ogrodu. Ludzie nie mają wody do kąpieli, gdy przychodzą z pracy.

u nas tez był co roku ..brakowało wody w kranie ...było niskie cisnienie i zmywarka sie nie urchomiła

ale w zeszłym roku gmina zrobiła nowe ujecie (dodatkowe) i pozwolili mi ogrodowy licznik wody założyć ...podlewałam duzo i trawnik jakoś wyglada ...choc do ideału z angielskiech ogrodów ...tam gdzie tabliczki ...nie deptac ..stoja ...daleka droga
Ewa777 08:52, 27 lip 2018

Gocha napisał(a)
Ewa ogrodówek to wręcz zazdroszczę. Hortensje na pniu piękne. Cała rabata hortensjowa boska. Buziaki

Fajnie, ze każdy z nas ma coś, czego inni zazdroszczą
Ja Ci zazdroszczę jeżówek i lawendy, bo u mnie słabo rosną.
Ewa777 08:54, 27 lip 2018

Bogdzia napisał(a)

Można poleżec i nic nie robic, jest pięknie.

Hamak jest najczęściej używany przez córki, a ja wolę poleżeć na leżaku, co czynię nawet często tego lata Pogoda wręcz zaprasza do leżenia
Ewa777 08:59, 27 lip 2018

eee_taam napisał(a)

u nas tez był co roku ..brakowało wody w kranie ...było niskie cisnienie i zmywarka sie nie urchomiła

ale w zeszłym roku gmina zrobiła nowe ujecie (dodatkowe) i pozwolili mi ogrodowy licznik wody założyć ...podlewałam duzo i trawnik jakoś wyglada ...choc do ideału z angielskiech ogrodów ...tam gdzie tabliczki ...nie deptac ..stoja ...daleka droga

Niestety przy suszach trzeba dostosować się do takich wymogów.
Chociaż serce boli, gdy patrzy się na więdnące roślinki w ogrodzie. Cieszę się, że nie mam takich dylematów.
Trawnik mam zielony i gęsty. Jestem zadowolona z niego.
lojalna_ 12:07, 27 lip 2018

Witam wszystkich bardzo serdecznie u Ewci .

chciałam sie z Wami podzielić wrażeniami z ogrodu Ewki i Krzysia. Bałtyk w tym roku powitał nas przepiękna pogoda a doznania estetyczne i kulinarne u Ewki to przemiła niespodzianka. Jeszcze raz dziekujemy za goscinność i mile spedzony czas a ogrodem nie mogłam nacieszyc oczu . Jestem zachwycona pomysłami Krzsia i perełkami Ewki , Buziaki kochani i troche pamiatkowych zdjec zostawiam .

lojalna_ 12:13, 27 lip 2018

Gosciność gospodarzy zwala z nog hihi ))

lojalna_ 12:17, 27 lip 2018

marba 12:19, 27 lip 2018

Ewo, zawędrowałam do Twojego ogrodu i trafiłam akurat na biesiadę. Na grilu, obok szaszłyków to gruszki są? A z czego ten farsz do nich? Wygląda bardzo smakowicie.

Piękny ogród i piękne spotkanie.
lojalna_ 12:23, 27 lip 2018

zauroczona jestem kolorem zapachem i swietnymi duzymi plamami roslin )))

Ewcia mowiła ze to sa pierwszoroczne powojniki , zreszta wszystko bujnie pieknie rosnie ))

lojalna_ 12:25, 27 lip 2018

Dziękujemy ❤❤❤❤❤❤