Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 11:01, 01 sie 2018

Basinkowo napisał(a)
Dziękuję za szybką odpowiedź. Twoja uwaga o podwójnym hamaku cenna bo z pewnością jest wygodniejszy

Polecam podwójny Jeżeli jeszcze nie kupiłaś, to watro się nad tym zastanowić. W dwie osoby bardzo fajnie się leży, a i pojedynczo jest bardzo wygodnie

Hortensje Schloss Wackerbarth dopiero u mnie zaczynają dostawać koloru.

Ewa777 12:08, 02 sie 2018

U mnie wczoraj przeszła burza. Podlało ogród, a potem zrobiło się przyjemnie chłodno i można było przyjąć gości na tarasie A była u mnie Gosia z kolorowego ogrodu do remontu z mężem, synem, koleżanką i jej córką Zdjęcia robiła Gosia, wiec pewnie pokaże po powrocie z urlopu

Gosiu, dziękuję za odwiedziny Było nam miło gościć Was
anabuko1 12:13, 02 sie 2018

Te Hortki ogrodowe to masz wyjątkowo piękne.
Inne oczywiscie też.
Czas jezowek to piękny czas.
A ten hamak to tak wysoko jest ? Czy mi się wydaje ?
Ewa777 13:24, 02 sie 2018

anabuko1 napisał(a)
Te Hortki ogrodowe to masz wyjątkowo piękne.
Inne oczywiscie też.
Czas jezowek to piękny czas.
A ten hamak to tak wysoko jest ? Czy mi się wydaje ?

Hortensje mnie bardzo cieszą i ten czas ich kwitnienia jest dla mnie najpiękniejszy
Hamak tak się wydaje, że wisi wysoko, jak nikt na nim nie leży. Gdy na niego siadam, to jest na wysokości krzesła.
U siebie reguluję rozstaw hamaka, bo mam 5 mocowań umieszczonych na belce - to na huśtawki, ale wykorzystuję do hamaka. Można więc też leżeć niżej jak kto woli

Ewa777 13:37, 02 sie 2018

Pamiętacie, jak w maju kupiłam azalie japońskie? Wyglądały nieciekawie, bo były bardzo wyciągnięte do góry.
To były moje zakupy

Po posadzeniu przycięłam jej mocno, bo przypominam, że chciałabym mieć z nich podusie. Na początku wyglądały łyso, ale zaczęły puszczać zielone z uśpionych oczek.

Pod koniec czerwca już byłam zadowolona

Teraz krzaczek jest przeuroczy i gęsty Pokrój mi się podoba. Do zdjęć pozowała azalia japońska Kermesina Alba

asiak 13:49, 02 sie 2018

Pięknie puściła listki ta azalia Fajny zawarty krzaczek
AgataM 18:01, 02 sie 2018

Wszystko masz piękne....bardzo.... Ale tego trawnika to Ci bardzo zazdroszczę ( pozytywnie). U mnie deszcz jest dopiero od kilku dni, a tak od połowy kwietnia była susza. Trudno trawie się odbudować.
Jeny jak ten hamak wysoko....On jest tak na stałe? Też kiedyś kupiłam hamak i do tej pory jest zapakowany. Kupiliśmy huśtawkę rozkładaną na dwie osoby ( rewelacja)
Pozdrawiam gorąco
Ewa777 18:57, 02 sie 2018

asiak napisał(a)
Pięknie puściła listki ta azalia Fajny zawarty krzaczek

To był pokaz jednej azalii, a mam ich kilka i wszystkie ładnie się zagęściły
Ewa777 19:06, 02 sie 2018

AgataM napisał(a)
Wszystko masz piękne....bardzo.... Ale tego trawnika to Ci bardzo zazdroszczę ( pozytywnie). U mnie deszcz jest dopiero od kilku dni, a tak od połowy kwietnia była susza. Trudno trawie się odbudować.
Jeny jak ten hamak wysoko....On jest tak na stałe? Też kiedyś kupiłam hamak i do tej pory jest zapakowany. Kupiliśmy huśtawkę rozkładaną na dwie osoby ( rewelacja)
Pozdrawiam gorąco

Dzięki, Agatko, za te miłe słowa
Trawnik jest w super formie mimo wielkiej suszy, tylko dlatego, że codziennie go podlewamy.
Hamak (jak pisałam wyżej) można zawiesić na takiej wysokości, na jakiej komu pasuje, bo mamy 5 mocowań na belce. Mi się najlepiej leży właśnie na tym najwyższym położeniu, ale moje dziecko czasami wiesza najbliżej i wtedy pupą dotyka prawie trawy.
Ewa777 21:12, 03 sie 2018

Dzisiaj byłam z Gosią na cudownej wycieczce po ogrodzie Państwa Kasi i Andrew Bellingham Ogród jest przepiękny, z bajecznym charakterem. Spotkanie z przemiłą właścicielką było wisienką na torcie To miejsce, z którego trudno wyjść. Wszystko rośnie bujnie i zdrowo. Gospodarze nie używają chemii, tylko same naturalne nawozy. Kto był to wie, jak tu pięknie. Kto nie był, niech koniecznie się tam wybierze