Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Iwk4 21:52, 30 lip 2018

Pięknie musi teraz Ewo wyglądać twój ogród. Jak juz wrócisz, daj znać. Mam ochotę na filiżankę kawy w twoim ogrodzie. Musze do Ciebie wprosic się w odwiedziny. Tak choć na chwilę.
Ewa777 23:40, 30 lip 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wiesz troszkę mi żal że nie zobaczę tych widoczków teraz na żywo Ale cieszę się że Was na żywo będę ściskać

Gosiu, znajdź choćby wolny weekend i ruszaj do nas Wiesz jaka ciepła woda w morzu? Już 22'C podają Pomyślcie z Krzysiem i przyjedźcie
Ewa777 23:42, 30 lip 2018

Iwk4 napisał(a)
Pięknie musi teraz Ewo wyglądać twój ogród. Jak juz wrócisz, daj znać. Mam ochotę na filiżankę kawy w twoim ogrodzie. Musze do Ciebie wprosic się w odwiedziny. Tak choć na chwilę.

Iwonko, wiesz, że jesteś zawsze mile widziana Wystarczy telefon i będziemy razem piły kawę

To lato tak mi się podoba. Można do późna posiedzieć w ogrodzie, bo tak ciepło i nic nie wieje i nawet komarów nie ma
Malgosik 12:45, 31 lip 2018

To Ty z Gdańska jesteś?
A byłam tam na majówce.....
Wypiękniało to miasto.
Malgosik 13:15, 31 lip 2018

Ewa777 napisał(a)

Hortensje potrafią się przebarwić w zależności od składu gleby. U mnie jest taka, że wszystkie hortensje są różowe, a u Ciebie niebieskie

Najnowszym elementem japońskim jest ścianka z lustrem. Robiliśmy ją w ubiegłym roku. W tym roku wiosną obsadziliśmy górkę przy lustrze azaliami japońskimi.

Trawniczek jest codziennie podlewany. Dzięki temu jest zielony. Czekam niecierpliwie na deszcz. Ma być w czwartek i piątek.

a ten trawniczek to Wy tak ręcznie podlewacie?
Basinkowo 16:44, 31 lip 2018

Ewa777 napisał(a)
Czas jeżówek

Twój ogród bardzo pięknie się prezentuje, a tego hamaka w tak pięknej scenerii to Ci po prostu zazdroszczę Chcę w tym roku również "zainwestować" w hamak. Ponieważ nie mam dużych drzew chcę go rozpiąć pomiędzy dwoma wmurowanymi,metalowymi słupkami. Mam więc do Ciebie pytanie: w jakiej odległości masz zamontowane haki na których wisi wasz hamak i czy jesteś z niego zadowolona?
Ewa777 17:36, 31 lip 2018

Malgosik napisał(a)

a ten trawniczek to Wy tak ręcznie podlewacie?

Tak, Małgosiu, jestem z Gdańska
Mam to napisane nawet w podpisie
Szkoda, że nie wiedziałaś przed wyjazdem do Trójmiasta.

Trawnik podlewamy takim machaczem, ale rabaty ręcznie wężem, bo nie sięga wszędzie i hortensje muszę podlać pod liśćmi, tak samo rododendrony.
Ewa777 17:44, 31 lip 2018

Basinkowo napisał(a)

Twój ogród bardzo pięknie się prezentuje, a tego hamaka w tak pięknej scenerii to Ci po prostu zazdroszczę Chcę w tym roku również "zainwestować" w hamak. Ponieważ nie mam dużych drzew chcę go rozpiąć pomiędzy dwoma wmurowanymi,metalowymi słupkami. Mam więc do Ciebie pytanie: w jakiej odległości masz zamontowane haki na których wisi wasz hamak i czy jesteś z niego zadowolona?

Witam Cię, Basiu
Hamak wisi na hakach w odległości 270cm. Bardzo często z niego korzystamy. Właściwie codziennie. Najczęściej nasza najmłodsza córka, która lubi tam się bawić, a huśta się na nim jak na huśtawce (chociaż huśtawki też ma). My mamy podwójny hamak, co też jest super rozwiązaniem, bo często leżymy w dwie osoby
Wczoraj poleżałam sobie w dzień, żeby się trochę poopalać, a wieczorem, żeby nieco odetchnąć po upale
Ewa777 18:00, 31 lip 2018

Lubię bardzo ten wczesny moment rozkwitu hortensji You & Me Together

A potem są takie:

Basinkowo 23:22, 31 lip 2018

Dziękuję za szybką odpowiedź. Twoja uwaga o podwójnym hamaku cenna bo z pewnością jest wygodniejszy