Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Anusia 20:08, 02 cze 2020

Piękne czosnki masz. U mnie duuża część wyschła. Poranek był przecudny to prawda. Nawet optymistycznie się zrobiło pod względem pogodowym do momentu kiedy nie zaczęło wiać.
Z mszycami też muszę się rozprawić. Pojawiły się w różach na murku.
Ewa777 23:26, 02 cze 2020

Anusia napisał(a)
Piękne czosnki masz. U mnie duuża część wyschła. Poranek był przecudny to prawda. Nawet optymistycznie się zrobiło pod względem pogodowym do momentu kiedy nie zaczęło wiać.
Z mszycami też muszę się rozprawić. Pojawiły się w różach na murku.

Czosnki dobrze u mnie rosną, tylko liście im schną. U mnie też wiało, ale już mniej niż wczoraj. Dziś nawet posiedziałam na leżaku
Ewa777 11:07, 04 cze 2020

Dziś przyszły długo wyczekiwane zakupy:

Powojniki całolistny "Blue Ribbons" - 2 szt.
Krwawnik pospolity "Apple Blossom" - 2 szt.
Przetacznik kłosowy "Ulster Dwarf Blue" - 9 szt.
Gipsówka wiechowata "Pink Festival" - 1 szt.

anabuko1 14:02, 04 cze 2020

Ewa777 napisał(a)
Czosnki, czosnki, czosnki

Ogród jak zawsze pięknie się prezentuje.
I ten czosnkowy cudny czas

kasia1 06:50, 05 cze 2020

Ale fajne zakupy Bardzo ładne sadzonki. Dasz znać, gdzie zamawiałaś?
Ewa, masz świerki kłujące? Mi mszyce wrąbały 7 świerków, a reszta też jest porażona Jak jadę po swojej okolicy czy Gdańsku to teraz widzę, ile świerków zostało zaatakowanych …
Ewa777 09:06, 05 cze 2020

kasia1 napisał(a)
Ale fajne zakupy Bardzo ładne sadzonki. Dasz znać, gdzie zamawiałaś?
Ewa, masz świerki kłujące? Mi mszyce wrąbały 7 świerków, a reszta też jest porażona Jak jadę po swojej okolicy czy Gdańsku to teraz widzę, ile świerków zostało zaatakowanych …

Kasiu, zakupy robiłam znanym sklepie Al..r. Jeżeli nie odszyfrujesz nazwy, to napiszę Ci na priv Dorodnością mnie nie zachwyciły te roślinki, dostawałam lepsze. I bardzo długo czekałam na przesyłkę. Mają dużo zamówień.
W sprawie świerków nie pomogę. Nie mam ich w ogrodzie. Mszyce są na różach i na wiśni ozdobnej co roku. Bardzo Ci współczuję tych strat. Trzymam kciuki za walkę z mszycami i odbudowę świerków.
Ewa777 09:23, 05 cze 2020

anabuko1 napisał(a)

Aniu, teraz jest czas czosnków Trochę mi ich ubyło, czyli muszę jesienią dokupić

Teraz pięknie wygląda też głóg obsypany kwiatami

kasia1 10:22, 05 cze 2020

A to wiem, o który sklep chodzi Ja ostatnio też u nich zamawiałam. I rojniki zamiast rozchodników przyjechały Ale bardzo sprawnie i życzliwie udało się wszystko załatwić.
kasia1 10:28, 05 cze 2020

Ewa, ja jestem bardzo chętna do spotkań, jak już będą możliwe. Rzeczywiście rzadko piszę, ale ciężko mi pogodzić pracę, dwójkę dzieci, dom, ogród, teraz jeszcze zdalna szkoła Same wiecie, jak to jest Ale z wielką przyjemnością poznam osoby ogrodowozakręcone Więc pamiętajcie o mnie jakby co
Ewa777 10:50, 05 cze 2020

kasia1 napisał(a)
Ewa, ja jestem bardzo chętna do spotkań, jak już będą możliwe. Rzeczywiście rzadko piszę, ale ciężko mi pogodzić pracę, dwójkę dzieci, dom, ogród, teraz jeszcze zdalna szkoła Same wiecie, jak to jest Ale z wielką przyjemnością poznam osoby ogrodowozakręcone Więc pamiętajcie o mnie jakby co

Kasiu, będziemy pamiętać. Przy Twoim areale nie dziwię się, że nie masz czasu na forum